Брой 05, 2016

Тема: ДИСКУСИЯ

Опровержение относно "авторите на първия турнир по боулинг за хора с увредено зрение в България"


В брой 4/2016 г. на списание "Зари" в рубриката "Из живота на организациите" е поместен материал от ТСО на ССБ - Велико Търново със заглавие "Нова спортна победа" от Пенчо Василев. Още в началото на материала се подчертава, че:
"Много и разнообразни са културните и спортни събития в календарния план за годината на териториалната организация на слепите във Велико Търново. За всяко от тях може да се напише отделна статия. В тази обаче ще стане дума за една инициатива, която е уникална за съюзната организация в национален мащаб. Ние сме авторите на първия турнир по боулинг за хора с увредено зрение в България, състоял се през октомври 2015 г. ..."
Искам да информирам читателите на списание "Зари", че първият турнир (състезание) по боулинг за хора с увредено зрение в България, е проведен още на 18.09.2014 г. в Пловдив. Това е "Първото национално първенство по боулинг на сляпо-глухите" и "Първото европейско първенство по боулинг на сляпо-глухите", които се проведоха в рамките на Втория европейски празник на специфичните възможности на сляпо-глухите и Единадесетия национален празник на специфичните възможности на сляпо-глухите с организатор Националната асоциация на сляпо-глухите в България, чиито членове са както с увредено зрение, така и с увреден слух.
Авторът на статията от бр. 4/2016 г. Пенчо Василев изглежда не е знаел това, но се обръщаме с молба към него да се съгласи, че истината е, че великотърновската организация на ССБ провежда за първи път такъв турнир по боулинг за хора с увредено зрение само в рамките на системата на ССБ (организиран от ССБ), а не е въобще за първи път за хора с увредено зрение.

Димитър ПАРАПАНОВ,
председател на Националната асоциация на сляпо-глухите в БългарияНазад

Всички статии на Брой 05, 2016

ВЪТРЕШНО СЪЮЗНА ДЕЙНОСТ
В Управителния съвет на ССБ
Седма балканиада по шахмат за незрящи
Сърбите станаха първи
ДИСКУСИЯ
Опровержение относно "авторите на първия турнир по боулинг за хора с увредено зрение в България"
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Добрич
Варна
Силистра
Карнобат
ЛИТЕРАТУРА
Слънцето грее за всички
МАЛКО ИСТОРИЯ
Кошничарството беше за нас не само професия!!!
ПРОЕКТИ
Нов проект на фондация "Хоризонти"
ПЪТЕПИС
На Власинското езеро
ЮБИЛЕЙ
140 години от подвига на Христо Ботев и неговата чета
Канада пази тайната на "Тих бял Дунав". Композиторът Иван Караджов бил войвода и учител
Архив на изданието
1 2 3 4