Брой 05, 2016

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

Карнобат


Обединяване и заздравяване на структурата

Обединяване и заздравяване на организацията на незрящите в Карнобат - това е основната цел на ръководството на местната структура. На 20 април ТСО на слепите в града представи пред обществеността отчет за дейността си за периода 15 април 2015 – 20 април 2016 година.
С минута мълчание в памет на починалите членове на организацията започна събранието. За да чуе отчета на ТСО на слепите в Карнобат, се събра значителна част от членската маса, наброяваща 53-ма човека от Карнобатска и Сунгурларска община.
В доклада председателят Йовчо Георгиев представи накратко всичко свършено от ръководството на организацията през изминалите месеци - проведените мероприятия, участието на членовете на организацията в тях и тъй насетне. Специален гост на събранието бе председателят на РСО Бургас Бинка Монева.
Успешна и запомняща се година отчете ТСО на слепите в Карнобат. Новоизбраното ръководство с председател Йовчо Георгиев и членове Станчо Василев, Жела Желева, Георги Георгиев и Яни Ямаков изпълни редица от начертаните задачи. Отчетено бе, че всяка сряда в новия клуб сбирките се посещават масово и преминават интересно и ползотворно. През периода ръководството наложи традицията да посещава своите членове, за да ги поздрави по повод празниците. Над 25 човека от организацията получиха за новогодишните празници малки пакети с храна. Лично председателят и сътрудникът посетиха всеки един от тях, за да им ги връчат с пожелания за здраве. Срещите преминаваха в задушевна обстановка, в разговори за трудностите в нерадостния живот. "Не може да бъде описана радостта на хората, когато влизахме в техните домове", каза председателят Георгиев. Всички са заявили, че искат по-често хората от ръководството да ги посещават, защото по този начин им дават кураж и възможност да общуват. Именно поради тази причина ръководството на организацията на незрящите полага усилия хората със зрителни проблеми да бъдат забелязани и ценени. "Те са като всички останали и имат желания и мечти. Те са пример за подражание, защото се борят, въпреки тъмнината около тях", подчерта Йовчо Георгиев.
На 1 март всеки член на организацията е получил мартеничка за прекрасния български празник, а за 8 март за всяка жена е имало скромен подарък.
Запомнящо се за изминалата година ще остане пътуването по повод Деня на белия бастун. Членовете на организацията посетиха Жеравна, Котел, Караджейката и село Градец.
През отчетния период организацията се е увеличила с нови 8 души. Усилията се полагат в посока обхващането на по-голям брой от хора, имащи зрителни проблеми. Привлечени са нови членове от община Сунгурларе. От доклада за финансовото състояние на структурата стана ясно, че тя не е от заможните в общината. За всяко мероприятие се търси съдействие. Мисията, целите и сърцата на ръководството обаче са богатството на организацията. Те са решени да следват пътя си и да защитават правата на незрящите, техните социални и икономически интереси. В тази благородна кауза до тях е ръководството на регионалната структура, което е много доволно от развитието на местната организация.
Със съдействието на добри хора от Карнобат всеки човек от ТСО на слепите в Карнобат получи по 30 купона за хляб.Назад

Всички статии на Брой 05, 2016

ВЪТРЕШНО СЪЮЗНА ДЕЙНОСТ
В Управителния съвет на ССБ
Седма балканиада по шахмат за незрящи
Сърбите станаха първи
ДИСКУСИЯ
Опровержение относно "авторите на първия турнир по боулинг за хора с увредено зрение в България"
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Добрич
Варна
Силистра
Карнобат
ЛИТЕРАТУРА
Слънцето грее за всички
МАЛКО ИСТОРИЯ
Кошничарството беше за нас не само професия!!!
ПРОЕКТИ
Нов проект на фондация "Хоризонти"
ПЪТЕПИС
На Власинското езеро
ЮБИЛЕЙ
140 години от подвига на Христо Ботев и неговата чета
Канада пази тайната на "Тих бял Дунав". Композиторът Иван Караджов бил войвода и учител
Архив на изданието
1 2 3 4 5