Брой 06-07, 2016

Тема: 95 ГОДИНИ СЪЮЗ НА СЛЕПИТЕ В БЪЛГАРИЯ

Тържествен концерт


Димитрина МИХАЙЛОВА

Кулминационен момент в честването на 95-ата годишнина на Съюза на слепите в България бе тържественият концерт, посветен на юбилея. На него гостите бяха запознати с историята на организираното движение на слепите в родината ни. Председателят на ССБ Васил Долапчиев се обърна към младите, на които принадлежи бъдещето, с пожеланието те да продължат добрите традиции и да работят за още по-успешното развитие на организацията. "Необходимо е през идните години да съхраним нашето единство, да продължим да се учим как да се борим успешно за благородната кауза на Съюза на слепите, да продължим да се борим хората със зрителни увреждания да станат равноправни, равностойни и достойни граждани на обществото."
Марин Матев - активен деец на организираното движение на слепите и участник в създаването на общия Съюз на слепите в България през 1951 г., приветства присъстващите и от дистанцията на времето сподели преживяното на първия обединителен конгрес на ССБ.
Поздравления поднесе и почетният член на организацията г-н Иван Крумов - председател на сдружението ни от 1990 до 1998 година.
Талантливи музиканти от различни части на България зарадваха гостите със своите великолепни изпълнения. Тържественият концерт завърши подобаващо с "Многая лета", което беше заключителното сърдечно пожелание на всички присъстващи към нашата организация.Назад

Всички статии на Брой 06-07, 2016

95 ГОДИНИ СЪЮЗ НА СЛЕПИТЕ В БЪЛГАРИЯ
Обръщение на Васил Долапчиев - председател на ССБ
Първо заседание на ХVII Национално общо събрание на пълномощниците на Съюза на слепите в България
Кръгла маса по повод 95-годишнината на Съюза на слепите в България
Тържествен концерт
Програма за дейността на Съюза на слепите в България за периода юни 2016 - май 2021 година
Отчетен доклад на Контролния съвет на ССБ за дейността му през мандат април 2011 - май 2016
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
София
Благоевград
Русе
Стара Загора
Кърджали
Момчилград
Плевен
Добрич
НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА ХУМОР И САТИРА
Пак лауреат в Кубрат!!!
СЪОБЩЕНИЕ
от Асоциацията на невиждащите есперантисти в България
Архив на изданието
1 2 3 4 5