Брой 06-07, 2016

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

Кърджали


Емилия Стоянова и Метин Дикмеосман се окичиха със злато на европейското първенство по канадска борба в Букурещ

Национална гордост и вълнение изпитахме от високите постижения на спортистите от Спортно-туристическия клуб за хора със сензорни увреждания "Родопи" - Кърджали, които станаха част от националния отбор и не само защитиха честта на клуба си, но и показаха, че са непобедими.
От 21 до 29 май в Букурещ, Румъния се проведе европейското първенство по канадска борба за младежи, юноши, ветерани и хора с увреждания. В него взеха участие над 800 състезатели от 28 държави.
Българският национален отбор за хора с увреждания се класира отборно на първо място при жените и на трето място при мъжете.
Силни, непобедими и с висок спортен дух се оказаха кърджалийските спортисти от клуб "Родопи" с председател Емилия Стоянова. Те доказаха своята класа, като елитната ни спортистка Емилия Стоянова се окичи със златни медали на лява и дясна ръка при жените в категория плюс 70 килограма. Призовото първо място при мъжете грабна Метин Дикмеосман, който завоюва два златни медала на лява и дясна ръка в категория до 100 килограма. Отново ни зарадва дебютантът Мирослав Белев, който се пребори за третото място в категория до 70 кг и спечели два бронзови медала - на лява и на дясна ръка. Алпай Ибрям стана четвърти при мъжете с увреждания на долните крайници. Радващ е фактът, че и четиримата ни участници се представиха достойно.
Емилия Стоянова председател на „Родопи“ в Кърджали сподели:
"Благодарни сме на Българската федерация по канадска борба, която организира лагер в Банско, където ние усилено тренирахме и резултатите ни се дължат на тази предварителна подготовка. Благодарни сме и на община Кърджали, която финансира нашето участие. Поздравявам нашите участници и се гордея с техните постижения, но и ги съветвам да поддържат своята спортна форма, за да бъдем в призовите места и на предстоящото световно първенство по канадска борба, което ще се проведе през октомври в Благоевград".

Стайко КАФОВНазад

Всички статии на Брой 06-07, 2016

95 ГОДИНИ СЪЮЗ НА СЛЕПИТЕ В БЪЛГАРИЯ
Обръщение на Васил Долапчиев - председател на ССБ
Първо заседание на ХVII Национално общо събрание на пълномощниците на Съюза на слепите в България
Кръгла маса по повод 95-годишнината на Съюза на слепите в България
Тържествен концерт
Програма за дейността на Съюза на слепите в България за периода юни 2016 - май 2021 година
Отчетен доклад на Контролния съвет на ССБ за дейността му през мандат април 2011 - май 2016
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
София
Благоевград
Русе
Стара Загора
Кърджали
Момчилград
Плевен
Добрич
НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА ХУМОР И САТИРА
Пак лауреат в Кубрат!!!
СЪОБЩЕНИЕ
от Асоциацията на невиждащите есперантисти в България
Архив на изданието
1 2 3 4 5 6