Брой 08, 2016

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

Силистра


Екскурзия до Дряновския манастир

От 14 до 17 юни 2016 г. Регионалната съюзна организация на ССБ в Силистра проведе екскурзия до почивна станция "Поп Харитон" - Дряново в чест на 95-годишния юбилей на организацията ни.
Група от 20 човека отпътува с предварително изготвена програма от председателя на РСО Силистра Петранка Стоянова.
По време на престоя бяха посетени Трявна, Дряново и Дряновския манастир, пещерата "Бачо Киро". Бяха проведени семинари на тема "Съхрани своето зрение". Състоя се и занятие по четене и писане на брайл сред красивата природа на Дряново. Имаше също и викторина в чест на 95-годишния юбилей на ССБ с въпроси, посветени на историята на сдружението, и с осигурени награди от спонсори. Мероприятието бе реализирано с любезното съдействие на община Силистра, ПП "ГЕРБ" - Силистра и Регионалната съюзна организация на ССБ в Силистра. През четиридневния престой хората ни се насладиха на богата фолклорна програма, изнесена от нашите приятели и партньори от вокално-инструментална група "Чар" и дует "Обич" при народно читалище "Доростол - 1870". На връщане от Дряново групата посети регионалната организация в Русе и поздрави членуващите в нея по случай 95-годишния юбилей на ССБ с кратка музикална програма. Ръководството на РСО Силистра благодари на спонсорите на мероприятието, на госпожа Марияна Иванова - управител на почивна станция "Поп Харитон" - Дряново и на екипа в хотела, който работи за топлото ни посрещане и обгрижването през целия престой. Участниците в мероприятието споделиха, че са останали доволни от много добрата организация.
Връчени бяха сувенири от ТСО Тутракан на управителя на почивна база "Поп Харитон" г-жа Марияна Иванова и на нашите приятели от вокално-инструментална група "Чар" при народно читалище "Доростол - 1870".

Пeтранка СТОЯНОВАНазад

Всички статии на Брой 08, 2016

ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Асеновград
Силистра
Добрич
Кърджали
Монтана
Пловдив
София
Плевен
КОНКУРС
Поредно доказателство за силата на брайловата грамотност
ЛЕТЕН РАЗКАЗ
Един Джулай завинаги
ЛЮБОПИТНО
100 години от въвеждането на Григорианския календар
150 години от рождението и 70 години от смъртта на Хърбърт Уелс
МЕЖДУНАРОДНА ДЕЙНОСТ
ХХІV редовно заседание на Балканския консултативен комитет
СПОРТ
Спортна хроника
Държавно първенство по шахмат за мъже
ТЕХНОЛОГИИ
Kindle отново става достъпен за незрящи
Microsoft се подготвя за края на безплатното инсталиране на Windows 10
4 ужасни тайни за Windows 10, които Microsoft не иска да знаете
Архив на изданието
1 2 3 4 5