Брой 08, 2016

Тема: ТЕХНОЛОГИИ

Kindle отново става достъпен за незрящи


Amazon обяви нов, по-тънък и по-лек електронен четец с марката Kindle. Най-голямата новост в него е връщането на достъпността на устройството за незрящи, пише Wall Street Journal.
В ранните си дни четците на Amazon имаха говорители, гнездо за слушалки и функция "текст към говор", която помагаше на читателите с проблеми със зрението. Но четвъртото поколение Kindle Touch, което се появи през 2011 г., беше последното, предлагащо тези удобства. След като Amazon се насочи към таблетите Fire с LCD екрани, тя премахна аудио функционалностите от четците Kindle, което ги направи недостъпни за незрящите.
Новият четец се продава за 80 долара с реклами и 100 долара – без. Той разполага с 6-инчов екран с електронно мастило като своите предшественици. Екранът не свети като модела Paperwhite. Устройството разполага с повече памет и безжична bluetooth технология, която за първи път се ползва в Kindle.
Bluetooth обикновено се ползва за предаване на музика или говор. В случая това означава, че Kindle може да ви чете на глас електронна книга, когато се свърже с Bluetooth слушалки или колонки, като Amazon Echo. Технологията за говор VoiceView, която чете дори менюто на устройството и други функции на интерфейса, направи своя дебют през 2015 г. на таблетите Fire.

Използван източник
http://www.bgonair.bg/Назад

Всички статии на Брой 08, 2016

ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Асеновград
Силистра
Добрич
Кърджали
Монтана
Пловдив
София
Плевен
КОНКУРС
Поредно доказателство за силата на брайловата грамотност
ЛЕТЕН РАЗКАЗ
Един Джулай завинаги
ЛЮБОПИТНО
100 години от въвеждането на Григорианския календар
150 години от рождението и 70 години от смъртта на Хърбърт Уелс
МЕЖДУНАРОДНА ДЕЙНОСТ
ХХІV редовно заседание на Балканския консултативен комитет
СПОРТ
Спортна хроника
Държавно първенство по шахмат за мъже
ТЕХНОЛОГИИ
Kindle отново става достъпен за незрящи
Microsoft се подготвя за края на безплатното инсталиране на Windows 10
4 ужасни тайни за Windows 10, които Microsoft не иска да знаете
Архив на изданието
1 2 3 4 5