Брой 09, 2016

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

Шумен


На почивка в Шипково

През юли голяма група хора от РСО Шумен почивахме в почивната станция на ССБ "Релакс" - Шипковски минерални бани. Бяха включени членове на ТСО Преслав, ТСО Търговище, ТСО Омуртаг и ТСО Нови Пазар. В станцията имаше и посетители от Благоевград и София.
Не можем да опишем възхищението си от обстановката в станцията, базата за рехабилитация, обслужването в стола и отношението на персонала към незрящите гости - всичко беше повече от отлично.
Не сме очаквали, че ще присъстваме и на концерт, организиран от кметството на Шипково и читалище "Светлина - 1902 г.". На 23 юли в почивна станция "Релакс" се проведе и празник на минералната вода.
Най-голямото духовно удоволствие беше, че ние, почиващите в станцията хора с нарушено зрение, успяхме да се порадваме и насладим на изящните изпълнения на оркестър "Калофер" - Карлово, самодейните състави от селата Черни Осъм и Шипково и "Фуриите на Мишо" от Хасково. "Приехме този концерт като награда в чест на 95-годишнината от създаването на ССБ" - така се обърна в благодарственото си слово към съставите председателят на РСО Шумен Любомирка Лазарова.
Препоръчваме на всички организации, които имат възможност да почиват и да провеждат рехабилитация, да посетят почивна станция "Релакс" - Шипковски минерални бани. Кристален въздух, минерална вода, гори, чиста и изрядна база, хубава кухня - можете да се уверите в това, само ако дойдете! А да не говорим за хидропроцедурите - нови уреди, добри рехабилитатори, чистота!
Не бива да забравяме, че има съвсем нов асансьор, който облекчава движението на незрящите и трудноподвижните хора. Не са забравени подстъпът и транспортьорът за инвалидни колички.
Всичко това сме чели и чули, че някъде го има, гледали сме го по филмите, но сега го видяхме тук - в почивна станция "Релакс"!
Елате, посетете и ще се уверите! Ще прекарате чудесно!

Стоянка ХАРАЛАНОВАНазад

Всички статии на Брой 09, 2016

ВЪТРЕШНО СЪЮЗНА ДЕЙНОСТ
В управителния съвет на ССБ
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Плевен
Русе
Добрич
Свищов
Монтана
Петрич
Шумен
София
ОФТАЛМОЛОГИЯ
Нов пробив в лечението със стволови клетки
Обнадеждаващ метод за лечение на пигментен ретинит
ПРОЕКТИ
Национално читалище на слепите "Луи Брайл 1928" изпълни проект "Инвестиция за единствената специфична библиотека в България"
"Да докоснеш изкуството"
ПЪТЕПИС
Международна регата TID 2016
СПОРТ
Достойно представяне в Европа
Дни преди отпътуването на българските параолимпийци за Рио
Индивидуално световно първенство по десеткеглов боулинг за незрящи
Държавно първенство по спортна табла
Архив на изданието
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017