Брой 12, 2016

Тема: 3 ДЕКЕМВРИ - МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ

Поздравителен адрес от ТСО на ССБ Велико Търново


ДО
ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ
В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ


Уважаеми дами и господа,

Денят 3 декември е дата, обявена през 1992 година от Генералната асамблея на ООН за Международен ден на хората с увреждания. На този ден в цял свят се организират събития, които да напомнят, че е необходима ефективна промяна в условията на живот на хората с увреждания. Това е ден за подкрепа на достойнството, правата и добруването на хората с увреждания.
Желаем Ви най-доброто, което заслужавате – здраве и достоен живот! Вярваме, че наша много важна и чисто човешка мисия е хората с увреждания да получат необходимата подкрепа за постигане на пълноценно човешко съществуване. Гаранция за успешното решаване на проблемите са партньорството и сътрудничеството между държавните институции, местната власт и неправителствените организации на и за хората с увреждания. Ние сме част от българското общество и заслужаваме внимание, уважение и възхищение за волята и достойнството, с които посрещаме трудностите, за силния дух и стремежа да направим живота си по-пълноценен и радостен. Благодарни сме на всички, които чувстват като свой дълг да облекчат трудното ежедневие и да протегнат приятелска ръка с разбиране и топлота.
През последните години има промени в областта на законодателството с цел подобряване живота на хората с увреждания и социалната им адаптация, но те са минимални и недостатъчни. Затова е добре да се продължи отговорно към решаването на проблемите и оказването на подкрепа за осигуряването на социална защита. Пожелаваме Ви повече здраве, радост и усмивки!

Пенчо ВАСИЛЕВ



Назад

Всички статии на Брой 12, 2016

*РЕДАКЦИОННО
Уважаеми читатели,
3 ДЕКЕМВРИ - МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ
Поздравителен адрес от ТСО на ССБ Велико Търново
ВЕСЕЛА КОЛЕДА
Поклонението на влъхвите
Градът на коледните елхи
Невидимото
Двамата слепци
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Асеновград
Плевен
Велико Търново
Севлиево
Добрич
Кърджали
МОЯТА ДУПЛИКА
Относно Национално читалище на слепите "Луи Брайл 1928"
ПРЕМИЕРА
След 30 години - среща с читателите
Сърцето не е самотен бог
РЕКЛАМИРАЙТЕ ПРИ НАС
Рекламна тарифа на списание "Зари"
ЮБИЛЕЙ
120 години от рождението на Петко Стайнов
Хоров фестивал
Отново на висота, както винаги




Архив на изданието
1 2 3 4 5 6