Брой 12, 2016

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

Асеновград


Честит и благословен юбилей

В слънчевия есенен ден – 4 ноември 2016 г. отново в ТСО на слепите и ТО на сляпо-глухите – Асеновград имаше сбирка по случай рождения ден на заместник-председателя Алекси Ладжев, придружен от неговото семейство. Той е много активен в дейността на организацията, уважаван, обичан и винаги усмихнат.
В залата неочаквано засвири гайда и влязоха любимата българска родопска певица Валя Балканска и гайдарят Петър Янев. Не повярвахме на очите си. Тя запя и всички станахме на крака. Изненадата бе неочаквана и много приятна. Валя първо поздрави рожденика и песните продължиха. Родопчанката бе много красива, облечена в народната си носия, а на гърдите й – три реда пендари. Усмихната, чаровна, лъчезарна – това бе родопското слънце Валя Балканска. За нея прозвуча специалното стихче:
Дали от огън пламъка си взела,
а от предците борбения дух
и своята душа в мисия си вплела
с надежда, с вяра и с любов.

Лушка Маджарова от град Лъки подари на гостите своята стихосбирка "Живи въглени". Янко Русков изпя песен.
Ръководството поздрави Алекси Ладжев по случай 75-годишния юбилей. Връчени му бяха поздравителни адреси от г-н Димитър Парапанов – председател на НАСГБ, от г-н Велик Атанасов – председател на РСО Пловдив, и от ТСО на слепите и ТО на сляпо-глухите – Асеновград.
Когато Валя пееше, пеехме и ние. Тя зареди празничното пространство на залата с много положителна енергия. Последваха още песни, хора и танци. Водещият музикант Мишо пускаше подходяща музика, а в чашите се наливаха асеновградски мавруд и каберне. Сармите на съпругата на Алекси бяха като за конкурс.
А тортата? Тортата бе огромна и с надпис – дело на асеновградските сладкари.
Препълнената зала бе една слънчева магия, а денят незабравим. Членовете на организацията умеят да работят, да са борбени, умеят и да празнуват. Затова ги наричаме победители на мрака.
Не всички успяха да видят нашата Валя, но тя ги дари с чудния си глас и с много любов, която заключиха в сърцата си, за да я запазят цял живот.

Славка СТАВРЕВАНазад

Всички статии на Брой 12, 2016

*РЕДАКЦИОННО
Уважаеми читатели,
3 ДЕКЕМВРИ - МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ
Поздравителен адрес от ТСО на ССБ Велико Търново
ВЕСЕЛА КОЛЕДА
Поклонението на влъхвите
Градът на коледните елхи
Невидимото
Двамата слепци
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Асеновград
Плевен
Велико Търново
Севлиево
Добрич
Кърджали
МОЯТА ДУПЛИКА
Относно Национално читалище на слепите "Луи Брайл 1928"
ПРЕМИЕРА
След 30 години - среща с читателите
Сърцето не е самотен бог
РЕКЛАМИРАЙТЕ ПРИ НАС
Рекламна тарифа на списание "Зари"
ЮБИЛЕЙ
120 години от рождението на Петко Стайнов
Хоров фестивал
Отново на висота, както винаги
Архив на изданието
1 2 3