Брой 12, 2016

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

Кърджали


На екскурзия в Одрин

В навечерието на 3 декември - Международния ден на хората с увреждания, регионалната организация на хората със зрителни проблеми организира екскурзия до Одрин. Там разгледахме архитектурни паметници и духовни средища. Не подминахме и търговската част, където опитахме от местните специалитети – баклави, баници… Почерпиха ни с традиционен турски чай.
"Проявите за отбелязването на Международния ден на хората с увреждания продължават и в петте организации на слепите в Момчилград, Кирково, Крумовград, Ардино и Кърджали", сподели председателят на организацията.
Предстоят спортен турнир по шахмат, състезание по брайл и надпяване.
В Момчилград общината урежда безплатен празничен обяд.

Стайко КАФОВ

Незрящите от Момчилград отбелязаха Международния ден на хората с увреждания

Хората със зрителни увреждания благодариха на община Момчилград, на Общинския център за подкрепа и на децата от Обединен детски комплекс.
Шюкран Исмаил - председател на РСО Кърджали, награди с предметни награди Исмет Юсеин – председател на ТСО Момчилград, и Халил Садула за активна дейност в дружеството.
"Радваме се, че Община Момчилград ни подкрепя и още веднъж доказа, че наистина се грижи за нашите нужди" – това заяви Исмет Юсеин – председател на ТСО на слепите в Момчилград, който излезе от болницата, за да бъде сред своите братя по съдба.
40 души, хора със зрителни увреждания, бяха сред 150-те, на които общината пое тържествения обяд по случай Международния ден на хората с увреждания.
"Близките ни можеха да ни осигурят обяд – продължи 84 годишният Халил Садула – но нас ни стоплиха думите на внимание от Ерол Мехмед, поднесъл приветствие от името на кмета инж. Сунай Хасан и от свое име".
Децата от ОДК – Момчилград ни поздравиха с песни за настъпващите Коледни и Новогодишни празници, а други деца от Центъра за обществена подкрепа изработиха за всички нас новогодишни картички. От името на РСО Кърджали председателката Шюкран Исмаил благодари на общината и институциите и връчи благодарствени адреси.
В своето обръщение тя каза: "3 декември е повод не толкова за празник, а за фокусиране на обществото към нашите проблеми, към промяна на мисленето на зрящите към специфичните възможности на незрящите, които все още търсят своето място в общността".
За активната дейност на момчилградската организация бяха наградени с бели бастуни и говорещи часовници Исмет Юсеин и Хайрула Емин.

Стайко КАФОВНазад

Всички статии на Брой 12, 2016

*РЕДАКЦИОННО
Уважаеми читатели,
3 ДЕКЕМВРИ - МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ
Поздравителен адрес от ТСО на ССБ Велико Търново
ВЕСЕЛА КОЛЕДА
Поклонението на влъхвите
Градът на коледните елхи
Невидимото
Двамата слепци
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Асеновград
Плевен
Велико Търново
Севлиево
Добрич
Кърджали
МОЯТА ДУПЛИКА
Относно Национално читалище на слепите "Луи Брайл 1928"
ПРЕМИЕРА
След 30 години - среща с читателите
Сърцето не е самотен бог
РЕКЛАМИРАЙТЕ ПРИ НАС
Рекламна тарифа на списание "Зари"
ЮБИЛЕЙ
120 години от рождението на Петко Стайнов
Хоров фестивал
Отново на висота, както винаги
Архив на изданието
1 2 3 4