Брой 03, 2017

Тема: ТЕХНОЛОГИИ

5 неща, които не знаете, че вашият iPhone може


Колкото и добре да познавате вашия смартфон, вие използвате само малка част от включените в него функционалности. Предлагаме на вашето внимание 5 неща, които iPhone може да прави, но по-голямата част от потребителите не са запознати с тях.
1. Използвайте копче от телефона, за да направите снимка с камерата.
Това е много елементарна, но същевременно доста удобна функция, която обаче остава скрита за голяма част от притежателите на iPhone.
В Camera приложението не е необходимо да си изкривявате ръцете, за да натиснете бутона на екрана, с който да направите снимка. Вместо това можете да натиснете някой от бутоните за увеличаване или намаляване на звука, намиращи се отстрани на iPhone-а. Така движението в ръцете е по-малко, което води до по-добри снимки.
2. Вижте къде сте били.
Знаете ли, че, освен ако не сте деактивирали тази функция, вашият iPhone следи къде ходите и съхранява информация за местата, които посещавате. Тези данни впоследствие се използват, за да получите по-точно персонализирана информация, като например информация за трафика.
Ако искате да видите кои места сте посещавали често в последно време, можете да отидете в Settings > Privacy > Location Services > System Services > Frequent Locations. Ако пък не желаете да споделяте толкова информация с Apple, винаги можете да изключите функцията от същото място.
3. Помогнете на Siri да произнася правилно имената.
Siri може да е полезен в някои случаи, но когато се стигне до произнасяне на български имена, той не се справя много добре. Следващия път, в който си чуете името с грешно произношение, кажете: "You didn’t pronounce my name correctly". После Siri ще ви попита за вярното произношение.
4. Контролирайте iPhone-a си с жестове с глава.
Много малко хора знаят, че е възможно да контролирате вашия iPhone с прости жестове с глава. Как става това - отворете Settings > Accessibility > Switch Control.
Изберете Switches, за да добавите нова команда. Можете например, ако поместите главата си наляво, да пуснете Siri. Това става, като изберете за източник Camera, после Left Head Movement и под System изберете Siri. След това се върнете в предното меню и включете опцията Switch Control. Ще видите сини правоъгълници по екрана на iPhone-a. Разклатете главата си наляво и ще включите Siri.
Трябва ви малко време, за да свикнете с действието на тази функция, но можете да откриете, че тя би могла да бъде полезна не само за потребителите с увреждания.
5. Блокирайте номера и досадни кореспонденции.
Получавате досадни спам sms-и с реклами на неща, от които нямате нужда, или пък някой ви притеснява с многобройни съобщения? Ето как можете да сложите край на това - отворете sms разговора с въпросния потребител. Изберете Details горе вдясно, след това натиснете върху символа i, намиращ се до телефонния му номер и изберете Block this caller.
Ако пък искате просто да не бъдете притеснявани от дадена кореспонденция, без да блокирате напълно контакта, с който комуникирате, изберете Details горе вдясно на чата и активирайте опцията Do not Disturb.

Използван източник - BGRНазад

Всички статии на Брой 03, 2017

ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Плевен
Кърджали
Бургас
Силистра
Асеновград
Монтана
ИЗБОРИ
Предизборната сергия
Реалност или популизъм - времето отново ще покаже
ИНИЦИАТИВА
Незрящият Цветан прави открити приемни за деца в нужда
ЛИТЕРАТУРА
Щастливата съдба на една краеведска книга
ОФТАЛМОЛОГИЯ
Глаукомата - крадецът на зрение
ПРАЗНИЧНО
Международен ден на жената 2017
РАЗКАЗ НА БРОЯ
Момиченцето и герданът
РЕДАКЦИОННО
Бележка на редакцията
РЕКЛАМИРАЙТЕ ПРИ НАС
Рекламна тарифа на списание "Зари"
СЪДБИ
Споделена болка
ТЕХНОЛОГИИ
5 неща, които не знаете, че вашият iPhone може
Българка създаде първия таблет за незрящи
Архив на изданието
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022