Брой 03, 2017

Тема: ТЕХНОЛОГИИ

5 неща, които не знаете, че вашият iPhone може


Колкото и добре да познавате вашия смартфон, вие използвате само малка част от включените в него функционалности. Предлагаме на вашето внимание 5 неща, които iPhone може да прави, но по-голямата част от потребителите не са запознати с тях.
1. Използвайте копче от телефона, за да направите снимка с камерата.
Това е много елементарна, но същевременно доста удобна функция, която обаче остава скрита за голяма част от притежателите на iPhone.
В Camera приложението не е необходимо да си изкривявате ръцете, за да натиснете бутона на екрана, с който да направите снимка. Вместо това можете да натиснете някой от бутоните за увеличаване или намаляване на звука, намиращи се отстрани на iPhone-а. Така движението в ръцете е по-малко, което води до по-добри снимки.
2. Вижте къде сте били.
Знаете ли, че, освен ако не сте деактивирали тази функция, вашият iPhone следи къде ходите и съхранява информация за местата, които посещавате. Тези данни впоследствие се използват, за да получите по-точно персонализирана информация, като например информация за трафика.
Ако искате да видите кои места сте посещавали често в последно време, можете да отидете в Settings > Privacy > Location Services > System Services > Frequent Locations. Ако пък не желаете да споделяте толкова информация с Apple, винаги можете да изключите функцията от същото място.
3. Помогнете на Siri да произнася правилно имената.
Siri може да е полезен в някои случаи, но когато се стигне до произнасяне на български имена, той не се справя много добре. Следващия път, в който си чуете името с грешно произношение, кажете: "You didn’t pronounce my name correctly". После Siri ще ви попита за вярното произношение.
4. Контролирайте iPhone-a си с жестове с глава.
Много малко хора знаят, че е възможно да контролирате вашия iPhone с прости жестове с глава. Как става това - отворете Settings > Accessibility > Switch Control.
Изберете Switches, за да добавите нова команда. Можете например, ако поместите главата си наляво, да пуснете Siri. Това става, като изберете за източник Camera, после Left Head Movement и под System изберете Siri. След това се върнете в предното меню и включете опцията Switch Control. Ще видите сини правоъгълници по екрана на iPhone-a. Разклатете главата си наляво и ще включите Siri.
Трябва ви малко време, за да свикнете с действието на тази функция, но можете да откриете, че тя би могла да бъде полезна не само за потребителите с увреждания.
5. Блокирайте номера и досадни кореспонденции.
Получавате досадни спам sms-и с реклами на неща, от които нямате нужда, или пък някой ви притеснява с многобройни съобщения? Ето как можете да сложите край на това - отворете sms разговора с въпросния потребител. Изберете Details горе вдясно, след това натиснете върху символа i, намиращ се до телефонния му номер и изберете Block this caller.
Ако пък искате просто да не бъдете притеснявани от дадена кореспонденция, без да блокирате напълно контакта, с който комуникирате, изберете Details горе вдясно на чата и активирайте опцията Do not Disturb.

Използван източник - BGRНазад

Всички статии на Брой 03, 2017

ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Плевен
Кърджали
Бургас
Силистра
Асеновград
Монтана
ИЗБОРИ
Предизборната сергия
Реалност или популизъм - времето отново ще покаже
ИНИЦИАТИВА
Незрящият Цветан прави открити приемни за деца в нужда
ЛИТЕРАТУРА
Щастливата съдба на една краеведска книга
ОФТАЛМОЛОГИЯ
Глаукомата - крадецът на зрение
ПРАЗНИЧНО
Международен ден на жената 2017
РАЗКАЗ НА БРОЯ
Момиченцето и герданът
РЕДАКЦИОННО
Бележка на редакцията
РЕКЛАМИРАЙТЕ ПРИ НАС
Рекламна тарифа на списание "Зари"
СЪДБИ
Споделена болка
ТЕХНОЛОГИИ
5 неща, които не знаете, че вашият iPhone може
Българка създаде първия таблет за незрящи
Архив на изданието
1 2 3 4 5