Брой 04, 2017

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

София


Най-вкусното събитие

На 28 март в клуба на софийската регионална организация, след няколкогодишно прекъсване, се проведе кулинарен конкурс за съюзни членове от София.
Още от сутринта започнаха да идват участниците в състезанието, натоварени с багаж, излъчващ разнообразни апетитни аромати. Усещането за приповдигнато настроение изпълваше къщата на ул. "Цар Симеон" от ранни зори и продължи през целия ден.
Според регламента всеки от участниците трябваше да приготви някаква вкусотия у дома и да я представи на журито в състав - председател Румяна Янева - преподавател по полезни умения в ЦСРИ и председател на ТСО "Младост", както и един от членовете на РУС, и членове - Елена Димитрова - сътрудник на няколко ТСО, и Райна Стоянова - сътрудник на РСО София.
Всеки от участниците получи състезателен номер, без обаче журито предварително да знае кой точно участва под съответния номер в конкурса. Умишлено споменавам участници, а не участнички, тъй като сред 16-те кулинари имаше и един състезател - Иван Бакърджиев, който беше приготвил великолепен ябълков пай. Всички останали изкусителки на вкуса и обонянието бяха представителки на нежния пол.
Конкурсът бе посветен на 96-ия рожден ден на Съюза на слепите в България, чиято рождена дата е точно на 28 март.
Освен по вкусовите си качества кулинарните творби бяха оценявани и по външния си вид. На дългата маса бяха изложени няколко вида погачи, торти, домашни сладки, баници, милинки, шоколадов сладкиш, щрудел, кексове и родопски пататник. След като опита всяко едно от ястията и десертите и след като оцени техния външен вид, журито бе силно затруднено в определянето на победителя, тъй като всички кулинарни творения се конкурираха много сериозно. И все пак първото място бе присъдено на Ерменка Ангелова, която бе омесила фантастична погача-слънце. Тя получи парична награда от 30 лева.
Второто място спечелиха сладките фунийки на Галя Ганчева, която получи 25 лева. На трето място журито постави супервкусния пататник, приготвен от Анна Кондратиева, което й донесе и наградата от 20 лева.
И тъй като изкушенията бяха неустоими и многобройни, а наградите ограничени, все пак журито реши да присъди една поощрителна награда от 10 лв. на Илиана Димова за нейния чийзкейк.
И въпреки че наградите бяха само четири и голямата част от участниците не бяха класирани, сърдити хора нямаше и в края на конкурса всички - участници и гости, седнаха заедно на голямата маса и хапнаха от приготвените вкусотии под звуците на приятна музика и в споделяне на интересни готварски рецепти.

Марина ПЕТКОВАНазад

Всички статии на Брой 04, 2017

ВЪТРЕШНО СЪЮЗНА ДЕЙНОСТ
В управителния съвет на ССБ
ГЛОБУС
22-годишен незрящ инженер на Епъл променя света на технологиите
ДИСКУСИЯ
Новата трудова повинност
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
София
Добрич
Русе
Бургас
Пловдив
ИЗБОРИ
Следизборно
ЛЮБОПИТНО
Сокаку Такеда - последният самурай
ОБЯВА
Второ заседание на XVII Национално общо събрание на пълномощниците на Съюза на слепите в България
СПОРТ
Държавно първенство по голбал
Регионален столичен турнир по шахмат
Паралели във времето
Десети юбилеен индивидуален турнир по табла
Втори индивидуален турнир по боулинг
Четвърти общоградски турнир по обикновена табла "Клокотница" - 2017 година
Архив на изданието
1 2 3 4 5