Брой 04, 2017

Тема: СПОРТ

Регионален столичен турнир по шахмат


На първи април, но не на шега София се състоя регионален турнир по шахмат. В надпреварата взеха участие 32 шахматисти със зрителни увреждания от 4 спортни клуба, членуващи във федерация "Спорт за хора със зрителни увреждания" - СК "Болид", СК "Витоша", СК "Пираните" и СК "Успех".
Съдия беше Радислав Атанасов - преподавател по шахмат в Национална спортна академия "Васил Левски". Игра се по швейцарската система в 5 кръга при 45 мин. контрола на човек.
Съревнованието протече при много добри условия в клуба в бл. 1 на комплекса на слепите на бул. "Европа" 138. Регионалната организация в София при Съюза на слепите в България осигури обяд за всички.
Първите петима класирали се получаваха квоти за участие в Отворения турнир по шахмат за купата на София (20 - 23.04.2017).
И така след края на турнира на V място е Иван Митин от СК "Успех". На ІV място - Илинка Дилкова от СК "Витоша", ІІІ място и бронзов медал, връчен му от съдията Радислав Атанасов, завоюва Любомир Василев от СК "Витоша". Вицешампион стана Любчо Янкулов от СК "Пираните", а сребърния медал му поднесе Димитър Захариев - председател на ТСО "Люлин". Без никакви изненади шампион стана Петко Пътев от СК "Успех", а златния медал му връчи Асен Алтънов - председател на регионалната организация в София при ССБ.

Иван ЯНЕВНазад

Всички статии на Брой 04, 2017

ВЪТРЕШНО СЪЮЗНА ДЕЙНОСТ
В управителния съвет на ССБ
ГЛОБУС
22-годишен незрящ инженер на Епъл променя света на технологиите
ДИСКУСИЯ
Новата трудова повинност
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
София
Добрич
Русе
Бургас
Пловдив
ИЗБОРИ
Следизборно
ЛЮБОПИТНО
Сокаку Такеда - последният самурай
ОБЯВА
Второ заседание на XVII Национално общо събрание на пълномощниците на Съюза на слепите в България
СПОРТ
Държавно първенство по голбал
Регионален столичен турнир по шахмат
Паралели във времето
Десети юбилеен индивидуален турнир по табла
Втори индивидуален турнир по боулинг
Четвърти общоградски турнир по обикновена табла "Клокотница" - 2017 година
Архив на изданието
1 2 3 4 5 6