Брой 10, 2007

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

Вести от Добрич

С помощта на община Добрич, която финансира обекта, се построи ново помещение към офиса на организацията. Сбъдна се многоочакваната мечта хората с увредено зрение да избегнат слизането и изкачването на многото стъпала, особено при лошо време и най-вече през зимата. След упорит труд през лятото дойде време да се открие обновеният офис и новото помещение към него.
Денят е 17 септември 2007 г. На пешеходната пътека са събрани много гости и хора с увредено зрение. Пред вратата на новото помещение празнично облечени млади красиви жени придържат трибагрената лента за ритуала по откриването. От двете страни на вратата, облечени в национални носии, с погачи в ръцете, те очакваха присъстващите да вкусят от приготвеното.
Председателят на организацията Паунка Пеева и кметът на община Добрич  Детелина Николова, след кратко слово, откриха обновения офис. Последва прерязването на лентата и поливането с менче от кметицата, та да върви по вода работата на организацията.
Отец Георги освети новото помещения и обновения офис, подари икона с образа на Света Богородица и обяви дарение от 100 (сто) лева за закупуване на мебели.
На присъстващите беше предложена богата шведска маса.
Благодарим и на спонсорството на "Лаиънс Клуб", който купи нов бойлер, ново казанче за тоалетна, щори за новото помещение, остъклени бяха всички прозорци. Боядисани са коридорът и едно от помещенията на тоалетната.
Към призива за спонсорство от страна на "Нова Добруджанска трибуна", на "Добруджанска трибуна", радио "Добруджа", радио "Дарик" и телевизия "Добруджа" се присъединиха много отделни граждани и нито един бизнесмен.
На новата придобивка се радваме като малки деца.

***

По случай празника на Добрич - 25 септември в новото помещение организирахме богата изложба на плетива от сръчните ръце на нашите жени.
Представител на радио "Добруджа" оцени изложбата като много стойностна и хубава. На масите бяха наредени плетени костюмчета, бродирани покривки, пана за стена, плетени цветарници, покривки ръчно плетиво. Посетителите се възхищаваха на таланта на хората с увредено зрение.
В изложбата участваха: Златка Ганева, Цветанка Иванова, Калинка Стоянова, Паунка Пеева, Недялка Вълчева, Мария Георгиева, Надка Димова, Божанка Георгиева, Стоянка Илиева и Любка Ангелова.

Паунка ПЕЕВА

Назад

Всички статии на Брой 10, 2007

15 ОКТОМВРИ - ДЕН НА БЕЛИЯ БАСТУН
15 октомври - Международен ден на белия бастун
Състезание по ориентиране за незрящи по случай деня на белия бастун
Тържествен концерт
АБОНИРАЙТЕ СЕ
Абонамент 2008 г.
ДИСКУСИЯ
Как да се отчитаме
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Стара Загора
Вести от Добрич
Висока оценка получиха добруджанци
Долни Дъбник
Стамболийски, Отчет на УС на ТСО на слепите
На един концерт разстояние
МЕЖДУНАРОДНА ДЕЙНОСТ
Руска делегация посети България
Благодарствен адрес
Подарък от народа на Япония
Приветствие на Посланик Такеда на церемонията по приключване на проекта в Националната библиотека "Луи Брайл"
ОБЩЕСТВО
Равни възможности - мираж или реалност?
ОБЯВИ
Малка обява
ПРОЕКТ
Проект 2007-10-16
РЕХАБИЛИТАЦИЯ
Слепите хора в Япония
РУБРИКА ЗА ХОРА ИЗВЪН СИСТЕМАТА НА ССБ
Пътят на адвоката
СЪОБЩЕНИЯ
Ново в Съюзната фонобиблиотека
ТВОРБИ ОТ СЛЕПИ АВТОРИ
Магарешко време
Архив на изданието
1 2 3 4 5