Брой 01, 2019

Тема: СПОРТ

Успешен финал на спортната 2018 година за СКЛУ "Изгрев" - Пловдив


Срещите по шахмат в Плевен и по канадска борба в Дряново през втората половина на ноември белязаха завършването на спортната 2018 година за състезателите от пловдивския клуб "Изгрев".
На 24 ноември в Дряново се проведе последният за годината турнир "Воля за победа", организиран от спортен клуб "Успех" Дряново. Отново взеха участие състезатели от цяла България. Пловдивчани се включиха със 7 спортисти, завоювайки 8 медала: Ася Бурова и Емка Танова по 1 златен и 1 сребърен и Анета Христова и Кирчо Родопски по 2 бронзови. Такива мероприятия са прекрасен повод за запознанство и създаване на контакти с колеги по съдба.
По традиция през ноември плевенчани организират шахматни турнири между клубове на лица с увреждания. Пловдивският спортен клуб "Изгрев" е сред редовните участници. Нашите състезатели Расим Низам, Милко Кичуков и Любомир Иванов отново завоюваха купата на отборен първенец.
На 3 декември секцията по спортна табла в клуба проведе вътрешен индивидуален турнир, който посвети на Международния ден на хората с увреждания. Игра се по системата всеки срещу всеки. Съдия беше Милко Кичуков, който компетентно следеше играта и отразяваше резултатите. Безспорен победител стана старият печен табладжия Иван Басангов, представял успешно неведнъж пловдивския клуб на общосъюзни първенства.
Ръководството на спортен клуб "Изгрев" благодари на община Пловдив, на пловдивската регионална организация на ССБ, на Федерацията "Спорт за хора със зрителни увреждания" и на Българската федерация по канадска борба, както и на всички останали институции, които през годината са ни помагали и подкрепяли. Пожелаваме на всички колеги здраве, което е най-важното, лично щастие и, разбира, се нови спортни успехи.

Георги ГЕНОВ
Ася БУРОВАНазад

Всички статии на Брой 01, 2019

210 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ЛУИ БРАЙЛ
За брайловия шрифт
В СТУДИОТО ЗА ЗВУКОЗАПИС НА ССБ
Какво се случи през 2018 година
Каталог на записаните нови заглавия през 2018 г.
Каталог на възстановените заглавия през 2018 г.
ВЪТРЕШНО СЪЮЗНА ДЕЙНОСТ
В управителния съвет на ССБ
ГЛОБУС
Най-красивият град в Европа
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Бургас
Силистра
Русе
ЛЯТО 2019
Цени и графици за преференциални клиенти в почивните бази на ССБ за 2019 г.
ОБЩО СЪБРАНИЕ
Федерация "Спорт за хора със зрителни увреждания"
ОЩЕ КНИГИ
Книги, издадени на брайл през 2018 г. в Национално читалище на слепите "Луи Брайл 1928"
РЕКЛАМИРАЙТЕ ПРИ НАС
Рекламна тарифа на списание "Зари"
СПОРТ
Успешен финал на спортната 2018 година за СКЛУ "Изгрев" - Пловдив
Архив на изданието
1 2 3 4 5 6
8