Брой 04, 2019

Тема: СЪБИТИЕ

Честита пролет


"Поздравявам Ви с настъпилата вече пролет и Ви пожелавам да бъдете свежи и весели като цветята, и ведри и с настроение като всички раззеленяващи се растения и дървета." - С тези думи директорът на ЦСРИ "Светлина" в София поздрави потребителите и гостите, присъстващи на ежегодното тържество по случай настъпването на първа пролет. Водещи на изявата бяха обучителките от Центъра Руми Димитрова и Детелина, които бяха избрали доста нетрадиционна и интересна форма на представяне на участващите с поезия и музика потребители на центъра, а именно стихотворната.
Читалище "Природа и наука" се огласи от звънкото гласче на 5-годишната чаровница Калина Пенева, която изрецитира стихотворение за калинката с такъв патос, че нямаше човек в залата, който да не се усмихне и да не си повиши настроението. С нейното изпълнение на песничка за пролетта, най-малката участничка предизвика истинско възхищение и бурните аплодисменти на всички. Наскоро започналият да посещава Центъра Александър Любенов поздрави присъстващите със стихотворението "Тя идва да ти каже здравей" на Елисавета Багряна, а младата певица Ваня Димитрова повиши градуса с песни на Мими Иванова и Силвия Кацарова.
Тъй като е стара истина, че пролетта събужда романтични чувства, съвсем подходящо Койчо Коев и Александър Попов изпълниха мелодии за вечното вдъхновение, за любовта, жената и усещанията, които тя събужда у влюбения. Стоян Господинов накара гостите дори да замечтаят за горещо лято и наслада от почивка на море, с изпълнение на хумореската "Кака Пена на море". Петър Нешев ни поднесе свои лирични стихове, които потвърдиха, че пролетта винаги носи настроение и радост. Хумористичната песен на известния народен певец Павел Сираков бе поднесена от Михаил Манков, който много услужливо съпровождаше със своята тамбура и изпълненията на талантливата Виктория Дамянова.
Както е обичайно напоследък да завършват подобни изяви, на финала група "Феникс" се представи с няколко изпълнения от песни, написани от нейния ръководител Георги Холянов.
Освен многобройната публика, изявата на Центъра бе уважена и от представителя на АСП Мария Сидерова.

Димитрина МИХАЙЛОВАНазад

Всички статии на Брой 04, 2019

ЕКОЛОГИЯ
200 години природозащитно дело в Европа
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Добрич
Силистра
ОБЩЕСТВО
Втори в ЕС по добри практики при наемането на младежи с увреждания
ОФТАЛМОЛОГИЯ
За пръв път в света - операция за генна терапия на често срещана причина за загуба на зрение
ПОЛЕЗНО
Един лесен начин да си направим CV
РАЗКАЗ НА БРОЯ
На попрището жизнено в края
РЕКЛАМИРАЙТЕ ПРИ НАС
Рекламна тарифа на списание "Зари"
СПОРТ
СКЛУ "Изгрев" - Пловдив стартира спортната 2019 г.
СЪБИТИЕ
Честита пролет
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!
Великден
Архив на изданието
1 2 3