Брой 04, 2019

Тема: СПОРТ

СКЛУ "Изгрев" - Пловдив стартира спортната 2019 г.


На 13 март 2019 г. се проведе редовното годишно отчетно събрание на клуба на пловдивските спортисти с нарушено зрение "Изгрев". Отчетена бе една успешна година - 2018-та наистина беше такава - и се начертаха предстоящите дейности и изяви. Предстоящата регистрация, съгласно новите законови разпоредби, и въвеждането на нови спортни дисциплини са сред предстоящите в най-близко време приоритети.
В 23-тото държавно първенство по канадска борба в Белоградчик, организирано от БФКБ в края на март, нашият клуб се представи от 8 състезатели, завоювали 3 златни, 2 сребърни и 4 бронзови медала, и 3 четвърти места в съответните категории на лява и дясна ръка. Ася Бурова, Кирчо Родопски и Емка Танова взеха златото, по един сребърен медал имат Ася Бурова и Кирчо Родопски, 2 бронзови донесе Хасмик Варданян, а Емка Танова и Венцислав Георгиев - по един. Купата на отборен първенец бе връчена на спортен клуб "Изгрев" - Пловдив, следван в дивизия "Хора с увредено зрение" от състезателите от Варна и Кърджали.
Нашите спортисти използваха хубавото време и съчетаха полезното с приятното – разходката до Белоградчишките скали беше неизбежна.
Един сериозен организационен проблем помрачава бъдещите изяви на нашите състезатели по канадска борба. Съгласно чл. 11, т. 7 от приетия през 2013 г. Устав на клуба, Общото събрание на нашето сдружение взема решение за участие в други организации, т.е. сдружението може да е колективен член и на други юридически лица, освен на Федерацията за спорт на хора със зрителни увреждания. В момента това е Българската федерация по канадска борба, в която имаме 5-годишен лиценз. Обратното би означавало, че добрите ни и талантливи състезатели, достигнали до европейски и световни спортни форуми, ще трябва да носят медали и купи за други клубове извън ФСХЗУ. Необходимо е да се намери работещо решение това да не се допусне.

Ася БУРОВА
Георги ГЕНОВНазад

Всички статии на Брой 04, 2019

ЕКОЛОГИЯ
200 години природозащитно дело в Европа
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Добрич
Силистра
ОБЩЕСТВО
Втори в ЕС по добри практики при наемането на младежи с увреждания
ОФТАЛМОЛОГИЯ
За пръв път в света - операция за генна терапия на често срещана причина за загуба на зрение
ПОЛЕЗНО
Един лесен начин да си направим CV
РАЗКАЗ НА БРОЯ
На попрището жизнено в края
РЕКЛАМИРАЙТЕ ПРИ НАС
Рекламна тарифа на списание "Зари"
СПОРТ
СКЛУ "Изгрев" - Пловдив стартира спортната 2019 г.
СЪБИТИЕ
Честита пролет
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!
Великден
Архив на изданието
1 2 3