Брой 04, 2019

Тема: ПОЛЕЗНО

Един лесен начин да си направим CV


Стефан ЦВЯТКОВ

Основно изискване при кандидатстване за работа е да имаме добре формулирана автобиография или CV. В него е необходимо да присъстват лични данни като имена, телефонен номер, адрес, както и информация за нашето образование, предишен трудов опит, компютърни, езикови умения и т. н. Доста работодатели вече не изискват изпращането на мотивационни писма, което удвоява значението на CV-то като инструмент, чрез който да представим себе си по най-добрия начин.
В мрежата циркулират множество бланки за CV, под формата на Microsoft Office документи. Голяма част от тях не са удобни за потребителите, които използват екранен четец. Обикновено те представляват таблици със сложна подредба. Информацията за текущата клетка в таблицата не винаги се докладва коректно от говорещия софтуер, в резултат на което можем да изготвим автобиография, която не изглежда добре.
Каква е алтернативата?
Платформата Jobs.bg, която свързва потребителите с потенциални работодатели, освен хилядите обяви за работа, предлага лесен начин да си направим добре изглеждащо CV. Интерфейсът е интуитивен, информацията се попълва чрез падащи менюта и текстови полета. Така, когато използваме екранен четец, винаги знаем какво точно попълваме и шансът да се получи недобре подредено CV е нищожно малък.
За да се възползваме от тази полезна функционалност, необходимо е да си създадем профил в Jobs.bg и да се впишем в него.
След като направим това, нужно е да активираме линка "Моето CV". Ще се отвори нова страница, в която се показва таблица с всички наши CV-та (ако имаме такива). Налична е и опция за създаване на ново CV. За да продължим по-нататък, необходимо е да щракнем върху нея.
Ще се отвори друга страница, в която са показани основните раздели на Вашето CV. Те са представени в табличен вид, както следва:

Име, Описание

Лична информация, Тук е необходимо да попълните Вашите основни данни като име, дата на раждане, телефонен номер, адрес и т. н.
Снимка, Добре е да качите такава. Тя ще бъде автоматично поставена в горната част на Вашето CV.
Професионален опит, Тук имате възможност да попълните информация за заемани от Вас длъжности.
Образование, Информация за неговите етапи и институциите, в които сте се обучавали.
Езици, Нива на разбиране, говорене и писане.
Умения, Компютърни и каквито и да било други, които могат да бъдат от полза в работата.
Допълнителни курсове и Сертификати, Всякакъв вид обучения и съответните удостоверителни документи.
Допълнителна информация, Всичко друго, което не влиза в останалите раздели.

Когато активирате линка за даден раздел, формата за попълването му се визуализира под главната таблица с компоненти на CV-то. За да запазите промените, щракнете върху линка "Запиши", преди да преминете към следващия раздел.
След като приключите с попълването на цялата информация, можете да прегледате вече изготвеното CV.
Имате възможност и да го запазите на Вашия компютър като pdf документ, което елиминира необходимостта винаги да използвате платформата Jobs.bg, за да кандидатствате за работа.Назад

Всички статии на Брой 04, 2019

ЕКОЛОГИЯ
200 години природозащитно дело в Европа
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Добрич
Силистра
ОБЩЕСТВО
Втори в ЕС по добри практики при наемането на младежи с увреждания
ОФТАЛМОЛОГИЯ
За пръв път в света - операция за генна терапия на често срещана причина за загуба на зрение
ПОЛЕЗНО
Един лесен начин да си направим CV
РАЗКАЗ НА БРОЯ
На попрището жизнено в края
РЕКЛАМИРАЙТЕ ПРИ НАС
Рекламна тарифа на списание "Зари"
СПОРТ
СКЛУ "Изгрев" - Пловдив стартира спортната 2019 г.
СЪБИТИЕ
Честита пролет
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!
Великден
Архив на изданието
1 2 3