Брой 07-08, 2019

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

Добрич


Представяне на книгата "Ретроспекции от живота на НПО "ХобиСклуб"

По повод рождения ден на организацията - 27 юни, в Регионална библиотека "Дора Габе" се състоя представяне на книгата "Ретроспекции от живота на ХобиСклуб", с автор незрящия Иван Тодоров и редактор Мая Златева.
Присъстваха много гости от Община Добрич, Регионален исторически музей, Регионална библиотека "Дора Габе", Център за социална рехабилитация и интеграция, журналисти. Както и перфектните музикантки Роси Бояджиева - флейта и Мария Славова - пиано, които поздравиха всички присъстващи. Естествено, преобладаваха рождениците от нашата организация.
В краткото си слово Иван Тодоров очерта основната идея за сътворяването на книгата, като подчерта, че членовете на неправителствената организация са своего рода живи участници във всички 142 документални разкази. А според психоложката Мая Златева явлението "ХобиСклуб" може да се изучава като един психотерапевтичен и социален подход. От топлите изказвания на присъстващите оживяха емоционални картини от преживяното през годините.
Последваха вълнуващи спомени, поздравления, цветя, снимки. Авторът на книгата почерпи с чаша шампанско и сладолед от Жанет Матеева.
Създателите на книгата благодарят и за благопожеланията по Фейсбук. Благодарят и за перфектното домакинство на Невяна Христова – директор на Регионалната библиотека.

Иван ТОДОРОВ

Ансамбъл "Родолюбие" от Тараклия и Галина Дурмушлийска с концерт в Добрич

С концерт на единствения български професионален ансамбъл зад граница "Родолюбие" от гр. Тараклия, Молдова, завърши Третата международна среща-практикум "България и Япония - мост между две култури, традиции и съвремие". Тя се проведе в Младежки дом - Добрич, организирана от народно читалище "Български искрици". Специален гост бе народната певица, определяна като Славея на Добруджа, Галина Дурмушлийска, която, освен аплодисменти, получи и красива роза от Сдружение "ХобиСклуб".
Ансамбъл "Родолюбие" - гр. Тараклия е пазител и разпространител на българските традиции и обичаи в Бесарабия. Той е създаден през 1986 г. и е една истинска съкровищница, съхранила българската култура, традиции и духовност сред българите извън пределите на Родината, намерили подслон в Бесарабия. Първите музикално-танцови постановки са на Юрий Горшков, Стефан Стоянов и Лазар Калоев. През всичките години на своята дейност ансамбълът израства на все по-високо професионално равнище, разкривайки красотата на песните, музиката и танците на българите в Бесарабия, която обхваща територия от Молдова и Украйна. Днес в ансамбъла работят много млади хора, които са свързали живота си с българското фолклорно изкуство.
На концерта в Добрич присъства и представител на друга култура - Мисаки Нишимур, културен аташе на посолството на Япония в България.

Иван ТОДОРОВНазад

Всички статии на Брой 07-08, 2019

IN MEMORIAM
Поклон пред учителя и поета!!!
ВЪТРЕШНО СЪЮЗНА ДЕЙНОСТ
Програма за дейността на Съюза на слепите в България през 2019 г.
Проведе се второто редовно заседание на Технологичния съвет към УС на ССБ
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Русе
Кърджали
Плевен
Добрич
Велико Търново
Бургас
ЛЯТНО ЗАБАВЛЕНИЕ
Датата, на която сте родени, влияе върху любовния Ви живот
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Списък на обектите на "Профилактика, рехабилитация и отдих" ЕАД
РАЗКАЗИ ЗА МОРЕТО
Нашето море
Моите спомени за незабравимо лято
Преоткриване
РЕКЛАМИРАЙТЕ ПРИ НАС
Рекламна тарифа на списание "Зари"
СПОРТ
Първи турнир по шоудаун за Купата на София
Международен турнир по голбал Етрополе, 20-23 юни 2019 г.
ТЕХНОЛОГИИ
Що е това PDF файл
Ще стартира ли старият ви компютър под WINDOWS 10?
Архив на изданието
1 2 3 4 5