Брой 07-08, 2019

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

Велико Търново


Палитра от събития и емоции

Така може да се обобщи животът и дейността на ТО на ССБ за Община Велико Търново през изминалите няколко месеца от първото полугодие на 2019 г. В следващите редове, уважаеми читатели, ще станете съпричастни на няколко събития, които споделяме с Вас като задочна обмяна на опит и съпреживяване.
Спортът като активна форма на социално приобщаване и насърчаване на личната активност е сред заложените приоритети в списъка от наши дейности.
На 21.03.2019 г., по повод празника на гр. Велико Търново, в ТО на слепите - В. Търново се проведе Дванадесети общински турнир по спортна табла. Този спорт е сред предпочитаните и успешни в нашата организация, и резултатите красноречиво го доказват. Финалното класиране излъчи следните победители:
- трето място зае Теодора Обретенова;
- второ място резултатите отредиха на Валери Николов;
- първо място завоюва Димитър Станев.
Медалите и грамотите за турнира бяха осигурени от Община Велико Търново и връчени от председателя на ТО - Ненчо Обретенов, а обядът за състезатели и наблюдатели беше осигурен от фирма "ЕЛИТ МЕС" - В. Търново, за което ръководството на организацията благодари!
През пролетния месец май се случи едно от най-предпочитаните ни състезания, в което винаги има спортна страст, вълнения и ентусиазъм!
На 10.05.2019 г. в боулинг залата на МОЛ - гр. Габрово се проведе вторият Регионален турнир по боулинг. В него участваха пет отбора от Териториалните организации на гр. Габрово, гр. Севлиево, гр. Дряново, гр. Велико Търново и гр. Горна Оряховица.
В 10 тура по 2 опита, всеки демонстрира своите умения и се постара да покаже добрите си спортни качества. Резултатите от състезанието бяха отчитани в три категории.
Крайно класиране - жени:
- трето място - Теодора Обретенова от ТО - Велико Търново;
- второ място - Катя Кряжева от ТО - Горна Оряховица;
- първо място - Анна Стоева от ТО - Велико Търново.
Крайно класиране - мъже:
- трето място - Ненчо Обретенов от ТО - Велико Търново;
- второ място - Йордан Цирков от ТО - Габрово;
- първо място - Борис Башев от ТО - Габрово.
Крайно отборно класиране:
- трето място - ТО - Горна Оряховица;
- второ място - ТО –- Габрово;
- първо място - ТО - Велико Търново.
След турнира победите бяха отпразнувани на съвместен приятелски обяд за всички участвали.
Ето няколко думи и за основното организационно събитие през тази пролет.
На 06.06.2019 г. се проведе Годишно отчетно събрание на Териториалната организация на слепите - Велико Търново. Гости на събранието бяха Росица Димитрова, директор на Дирекция "Социални дейности и здравеопазване" - Община Велико Търново; Стефка Пенчева, председател на РО - гр. Габрово; Десислава Маринова, сътрудник на РО; Минчо Ганев, председател на РКС.
Основни акценти в събранието бяха отчет за дейността на организацията през 2018 г., програма за инициативи и дейности през 2019 г., информиране относно Закона да хората с увреждания, Закона за личната помощ и Наредбата за трудовата експертиза.
Инициативата за взаимно опознаване на териториалните организации в нашия регион имаше своето продължение и тази година.
На 10.06.2019 г., в хижа "Бачо Киро" в околностите на Дряновски манастир, се проведе приятелска среща с активистите на Териториалните организации на слепите от Велико Търново, Дряново и Севлиево. На нея всяка една организация се изяви със своите поетични и певчески таланти. Други от активистите участваха в спортните мероприятия - хвърляне на гюле, дартс, шах, табла и домино. Срещата приключи с приятелски обяд, който беше изпълнен с много песни и добро настроение. На отпътуване всички останаха доволни от това събитие и си пожелаха да продължи традицията и догодина!
Предстои ни лято, което изпълваме с надежди за хубави дни и запомнящи се преживявания! Желаем на всички хора от сродните организации пълноценен живот и успешна дейност!

Пенчо ВАСИЛЕВНазад

Всички статии на Брой 07-08, 2019

IN MEMORIAM
Поклон пред учителя и поета!!!
ВЪТРЕШНО СЪЮЗНА ДЕЙНОСТ
Програма за дейността на Съюза на слепите в България през 2019 г.
Проведе се второто редовно заседание на Технологичния съвет към УС на ССБ
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Русе
Кърджали
Плевен
Добрич
Велико Търново
Бургас
ЛЯТНО ЗАБАВЛЕНИЕ
Датата, на която сте родени, влияе върху любовния Ви живот
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Списък на обектите на "Профилактика, рехабилитация и отдих" ЕАД
РАЗКАЗИ ЗА МОРЕТО
Нашето море
Моите спомени за незабравимо лято
Преоткриване
РЕКЛАМИРАЙТЕ ПРИ НАС
Рекламна тарифа на списание "Зари"
СПОРТ
Първи турнир по шоудаун за Купата на София
Международен турнир по голбал Етрополе, 20-23 юни 2019 г.
ТЕХНОЛОГИИ
Що е това PDF файл
Ще стартира ли старият ви компютър под WINDOWS 10?
Архив на изданието
1 2 3 4 5