Брой 09, 2019

Тема: ОБЩЕСТВО

Софийският ЦСРИ "Светлина" даде старт на новата учебна година


След кратка лятна ваканция, по време на която в сградата на улица "Цар Симеон" 110 в столицата бе извършен освежителен ремонт, Центърът за рехабилитация отново отвори вратите си за многобройните потребители на неговите услуги.


Тържественото откриване на учебната 2019-2020 година се състоя на 9 септември. Това непретенциозно, но много мило и задушевно събитие започна тази година с традиционния тържествен водосвет, изнесен от отец Методий.
След светия обред, свещеникът се обърна към всички с няколко много топли думи и пожелания за здраве и благоденствие.
"Пожелавам Ви от сърце Господ да отвори Вашите духовни очи, да виждате Бога, да обичате Бога. Радвайте се на всичко, което Господ Ви е дал, и отворете сърцата си към Него и към ближните си."
Директорът на центъра - Недялко Димов, който за малко повече от година след избирането си доутвърди сериозната роля на институцията в живота на невиждащите хора и способства за отличната работна атмосфера - обяви гостите на тържеството. Това бяха: Асен Алтънов - председател на РО София, която спонсорира събитието; Спас Карафезов - председател на Национално читалище на слепите "Луи Брайл 1928"; доктор Петър Стайков - ръководител на бюрото по труда за хора със зрителни увреждания; екипът на фирма "БГ АСИСТ" ООД; потребители и приятели на Центъра.
Г-н Димов обяви, че и през тази учебна година Центърът ще продължи да реализира своите дейности, както и досега, а фирма "БГ АСИСТ" ООД подреди малък уъркшоп за желаещите да огледат, изпробват и закупят помощно-технически средства.
По няколко приветствени думи и добри пожелания отправиха всички гости на тържеството, а г-н Карафезов поднесе като подарък за Центъра колекция от компакт-дискове, представляващи почти пълната дискография от изпълненията на флейта на незабравимия Кирил Костов. Тази колекция е плод на инициативата и огромния труд на Рангел Попов, реализирани от екипа на „БГ АСИСТ“. Тя може смело да се нарече частица от културното наследство на незрящите хора в България.
В бъдещата работа на Центъра се предвиждат и някои новости, за които обаче все още не беше официално оповестено.
В края на тържеството г-н Димов благодари на всички, уважили събитието, и на екипа, с който работи.
Празникът приключи с малка почерпка и голям интерес към продуктите, предлагани от фирма "БГ АСИСТ" ООД.
Успешна поредна учебна година на ЦСРИ "Светлина", наслука!
Пожелаваме Ви големи успехи в благородната Ви работа, много, много доволни клиенти и много искрени и верни приятели.

Марина ПЕТКОВАНазад

Всички статии на Брой 09, 2019

IN MEMORIAM
Отиват си приятелите!!!
БАЛКАНИ
Българо-македонска вечер
ГЛОБУС
Незрящият мечтател, изобретил "Управление на пътуването"
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Велико Търново
Бургас
Видин
Кърджали
Добрич
ОБЩЕСТВО
Защо пак отивам на избори?
Софийският ЦСРИ "Светлина" даде старт на новата учебна година
ПОКАНА
ФСХЗУ
ПРОЕКТИ
"БГ АСИСТ" ООД приключва изпълнението на проект "Създаване на социално предприятие за специализирани стоки и иновативни услуги за лица със зрителни увреждания"
Проект "Ръководство за ползване от лица със зрителни увреждания при работа с програма за електронни таблици Microsoft Excel"
ПЪТЕПИС
По вълните на тихия бял Дунав
РЕКЛАМИРАЙТЕ ПРИ НАС
Рекламна тарифа на списание "Зари"
СПОРТ
Държавно първенство по стрелба с лък
ТЕХНОЛОГИИ
Всичко, което GOOGLE знае за Вас
Познавате ли двата най-големи врага на вашия компютър?
Архив на изданието
1 2