Брой 09, 2019

Тема: СПОРТ

Държавно първенство по стрелба с лък


На 7 и 8 септември 2019 г. в гр. Кюстендил се проведе Държавното първенство по стрелба с лък на Федерация "Спорт за хора със зрителни увреждания". Главен организатор на първенството беше г-жа Кънка Витова, председател на кюстендилския спортен клуб "Пауталия спорт 2005". Съдийският екип в състав: Иван Тотев - главен съдия, Калинка Иванова и Светлана Иванова - съдии, се справи великолепно, като резултатите веднага биваха публикувани в интернет.
Състезанието откри лично кметът на гр. Кюстендил, г-н Петър Паунов. Държавното първенство се проведе в залата на стадион "Осогово", а спортистите бяха настанени в разкошния хотел "Кюстендил".
В категория Б1 (спортистите стрелят с непрозрачни маски на очите и с тактилна стойка) участваха 14 стрелци. До елиминациите достигнаха първите 4. На малкия финал Ваньо Биячев от варненския "Вихър" победи Силвия Чаушева от столичния "Витоша" и така спечели бронза. На финала един срещу друг се изправиха Борислав Лазаров от кюстендилския спортен клуб и Иван Янев (тоест аз) от "Витоша". След оспорвана битка, с 64 на 62 точки, шампионската титла потегли за София.
В категория Б2 (спортистите стрелят с тактилни стойки, но използват остатъчното си зрение) се съревноваваха 19 стрелци. До елиминациите отново стигнаха първите 4. За бронза главният организатор на Събитието надделя над витошарката Илинка Дилкова. Във финала Стела Стефанова, с 66 срещу 40 точки, безапелационно прибави още една титла във витрината на "Витоша".
В отборното класиране бронзът отплува за Дунав заедно със силистренския "Доростол 2011". Среброто остана в Кюстендил, а златото се присъедини към другите две злата, при софиянците от "Витоша".
Наградите връчиха г-жа Надя Каратова, заместник-кмет на гр. Кюстендил, и аз, в качеството ми на председател на Федерацията.
В заключение е задължително да се подчертае перфектната организация на кюстендилци и невероятния феърплей, който властваше през цялото време на състезанието. Нямаше нито един спорен момент, нито едно мрънкане, нито едно оспорване.
Огромни благодарности за г-жа Витова, за Община Кюстендил и за всички, които подкрепиха това държавно първенство, включително и Съюза на слепите в България.
Пожелавам си повече клубове - членове на Федерацията да си имат такива отзивчиви общини, каквато е Община Кюстендил и кметът г-н Паунов.

Иван ЯНЕВНазад

Всички статии на Брой 09, 2019

IN MEMORIAM
Отиват си приятелите!!!
БАЛКАНИ
Българо-македонска вечер
ГЛОБУС
Незрящият мечтател, изобретил "Управление на пътуването"
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Велико Търново
Бургас
Видин
Кърджали
Добрич
ОБЩЕСТВО
Защо пак отивам на избори?
Софийският ЦСРИ "Светлина" даде старт на новата учебна година
ПОКАНА
ФСХЗУ
ПРОЕКТИ
"БГ АСИСТ" ООД приключва изпълнението на проект "Създаване на социално предприятие за специализирани стоки и иновативни услуги за лица със зрителни увреждания"
Проект "Ръководство за ползване от лица със зрителни увреждания при работа с програма за електронни таблици Microsoft Excel"
ПЪТЕПИС
По вълните на тихия бял Дунав
РЕКЛАМИРАЙТЕ ПРИ НАС
Рекламна тарифа на списание "Зари"
СПОРТ
Държавно първенство по стрелба с лък
ТЕХНОЛОГИИ
Всичко, което GOOGLE знае за Вас
Познавате ли двата най-големи врага на вашия компютър?
Архив на изданието
1 2