Брой 10, 2019

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

Момчилград


Незрящите отбелязаха Международния ден на белия бастун

Повече от 50 души, между които хора със зрителни проблеми, придружители и доброволци към Териториалната организация на слепите - Момчилград, отбелязаха по достойнство 15 октомври - Международния ден на белия бастун.
Рано сутринта симпатизанти раздадоха листовки със символите на белия бастун и с указания как да помогнем на носителите му да се ориентират в околната среда, като се зачита тяхната самостоятелност.
Членовете на ТО на слепите отчетоха своята дейност като положителна в направление - участие в инициативи, свързани с честване на национални, регионални и общински празници, екскурзии в страната и спортни турнири по шах и канадска борба.
Tе бяха зарадвани от Община Момчилград, която пое разноските по тържествения обяд в ресторант "България".
Да ги поздравят бяха дошли секретарят на общината - Бахатдин Ахмедов и Илкнур Кязим - кандидат- кмет на Момчилград от листата на ДПС.
В приветственото си слово Бахатдин Ахмедов акцентира на грижата на администрацията към тези хора за включването им в национални и европейски програми, за предоставянето им на социални и здравни услуги.
"За нас - каза той - Вие не сте хора с увреждания, а хора със силен човешки дух, водещи битка за оцеляване и със свой принос в живота на Момчилградската община. Ние и занапред ще подкрепяме всички Ваши инициативи."
Поздравителни адреси незрящите получиха от общинския Български младежкия червен кръст, от Ротари клуб - Момчилград и от представители на местни фирми.
Гостите им пожелаха здраве, кураж и вяра, въпреки трудностите в тяхното ежедневие, като ги увериха, че заедно ще преобразяват нашето общество по пътя към по-добро.

Стайко КАФОВНазад

Всички статии на Брой 10, 2019

БАЛКАНИ
Нека приказката продължи!
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Момчилград
Монтана
Добрич
Благоевград
Русе
ИСТОРИЯ
Ньойският договор
ЛИТЕРАТУРА
Златна есен
Mисли от велики личности за есента
ЛЮБИМИ ПРАЗНИЦИ ПРЕЗ НОЕМВРИ
Свети Мина
Свети Климент Охридски
ОБЩЕСТВО
Духът е воля!?
ОЧЕРК
Кирил Костов - ярка творческа личност, оставил ни богато музикално наследство
Превъплъщенията на доайена
ПАЛЕЧКО
Ах, колко е хубаво…
ПРАЗНИЧНО
Честит празник на Будителите!
ПРИЗНАНИЕ
Заслужена награда
РЕКЛАМИРАЙТЕ ПРИ НАС
Рекламна тарифа на списание "Зари"
Архив на изданието
1 2 3 4