Брой 12, 2019

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

Велико Търново


Ноемврийски събития

В този материал ще стане дума за няколко прояви през месец ноември 2019 г., в живота и дейността на териториална организация във Велико Търново към Съюза на слепите в България.

Международният ден на слепите
По повод 13 ноември - Международният ден на слепите и Световния ден на добротата, ръководството на Териториална организация на слепите - Велико Търново и членове на Лайънс клуб "В. Търново - Арбанаси" посетихме нашите членове, живущи в ДПЛУИ - с. Пчелище. Както всяка година, така и тази бяхме поздравени от живущите там с пъстра програма от стихове, танци и песни. Председателят на ТО на слепите във Велико Търново - Ненчо Обретенов поздрави нашите членове и благодари на управителката на дома - Ели Апостолова, и на всички служители на дома, за тяхното добро отношение и грижите, които полагат за хората с нарушено зрение. Всички незрящи от дома получиха пакети с хранителни продукти от Териториалната организация на слепите и от Лайънс клуб "В. Търново - Арбанаси", поднесени от представителите на клуба - г-н Румен Рачев и г-н Илиян Клинчев.

Ден на християнското семейство
В есенната утрин на 21 ноември 2019 г., във времето между 10:00 и 12:00 часа, хора от Териториалната организация във Велико Търново към Съюза на слепите в България участваха в честването на светлия християнски празник "Ден на християнското семейство".
По традиция от 14 години насам, бе посетен катедралния храм "Рождество Богородично", състоя се и неформална среща между членовете на площада пред храма. Празникът продължи в Народно читалище "Надежда - 1869“, в чиято камерна зала се проведе музикално-песенен концерт за членовете на Търновската организация на слепите, организиран от ТО на ССБ, НЧ "Надежда - 1869“ и Лайънс клуб "В. Търново - Арбанаси".
При откриването на празничния концерт приветствие към присъстващите поднесоха арх. Донка Колева - председател на настоятелството на НЧ „Надежда - 1869“ - В. Търново и Илиян Недев - президент на Лайънс клуб "В. Търново - Арбанаси".
В програмата звучаха изпълнения на Катя Миновска - солистка на хор "Царевец" и на Роза Стоева - корепетитор към НЧ "Надежда - 1869“ във Велико Търново, както и на вокален квинтет "Емс", с ръководител Аделина Колева.
След концерта, във фоаето на контцертно-театралните зали на читалището, благотворителна кампания завърши празничното честване. С лично приветствие и персонален пакет, връчени от Веселин Георгиев - президент на мрежата от Лайънс клубове в България, Илиян Недев - президент на Лайънс клуб "В. Търново - Арбанаси" и членовете му Румен Рачев и Илия Клинчев, бяха уважени всички присъствали на събитието.
Преживяното остави приятни впечатления с оказаното ни внимание и уважение.
Всички публикации, снимки и видеозаписи за събития в живота и дейноста на слепите в старата столица могат да бъдат намерени във Фейсбук, в групата с име, изписано на кирилица: "ТО на ССБ за Община Велико Търново".

Пенчо ВАСИЛЕВНазад

Всички статии на Брой 12, 2019

100 ГОДИНИ АЙЗЪК АЗИМОВ
В памет на великия фантаст
Безсмъртният бард
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Пловдив
Велико Търново
Силистра
ИЗКУСТВО
Театър "Вижу"
КОЛЕДЕН РАЗКАЗ
Меденки
ПРАЗНИЧНО
Весела Коледа и Честита Нова година!
10 странни новогодишни традиции
ПРОЕКТИ
Релефни изображения на десет културно-исторически забележителности вече са достъпни за хората с нарушено зрение
Нов формат на състезание спомага за развитие и придобиване на комплексни умения, способности и сръчности
РЕКЛАМИРАЙТЕ ПРИ НАС
Рекламна тарифа на списание "Зари"
Архив на изданието
1 2 3 4 5