Брой 01, 2020

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

Добрич


Годишно отчетно събрание на ХобиСклуб

На 29 декември в ресторант "Централ" проведохме годишното-отчетно събрание и новогодишното тържество на ХобиСклуб.
Прочетен бе Годишният отчетен доклад на сдружението от Тодорка Стоянова. Радка Иванова запозна присъстващите с финансовия отчет. За протоколчик бе избрана Магда Минчева. Председателят на ХобиСклуб даде старт на събранието по обичайния начин, с натискане на специалния звънец. Направиха се изказвания и предложения за подобряване работата на организацията. Наградихме 10 човека с „БЛАГОДАРНОСТ“ и парична сума! А Светла Стоева и Веско Михайлов получиха чисто нови CD-плейъри и говорещи книги от председателя на ХобиСклуб Иван Тодоров.
Събранието бе съпроводено с чаша кафе. Последва кратка пауза и музиката ни въведе във веселата част. Поздравления, танци, смях, весели картички, нарисувани от Анна-Мария и Добра Колева, както и анекдоти, допълниха настроението. Михаил Панчев и Анна-Мария разнообразиха празничната програма с остроумна викторина. Празникът завърши с подаръци, шампанско и плодове от "клуба на лъвовете" с председател Иван Иванов, поднесени с поздравително слово от Радослав Петков. Снимките са доказателство за това изключително тържество, с което приключиха годината членовете на ХобиСклуб - Добрич.

Иван ТОДОРОВ

Коледна изненада

По повод наближаващите светли Рождественски празници, група от добричката организация на ГЕРБ посети слепите и слабовиждащи членове на ХобиСклуб. С широко усмихнати лица и празнично въодушевление бяха посрещнати депутата от Народното събрание Даниела Димитрова, Кина Драгнева - общински съветник, журналистката Станислава Кръстева, Светла Господинова - член на женската организация на ГЕРБ.
И то се знае, че на Коледа не се ходи с празни ръце, а се поднасят подаръци. Въпреки това приятно се изненадахме, че обещаните три броя CD-плейъри за четене на художествена литература и музика още от предизборно време вече са реалност. Първата щастливка, която получи CD-плейър за "говорещи" книги и списания, беше незрящата зам.-председателка на ХобиСклуб Светла Стоева - любителка на хубавите книги и класическата музика. Тези MP3-ки ще подпомогнат незрящи да поддържат едно по-високо интелектуално ниво.
На първо време председателят на УС Иван Тодоров сподели, че всеки ще има възможност да чете с помощта на CD-плейър в рамките на един месец, т.е. през времето, което могат да се прочетат 2-3 книги. В ХобиСклуб разполагаме с повече от 150 заглавия. Вече има желаещ за длъжността "Завеждащ Фонотека", който ще следи за навременното вземане и връщане на подарената техника. Друга възможност за ползване на говореща литература е в Регионална библиотека "Дора Габе", където съм дарил около 200 заглавия.
Приемете нашите сърдечни благодарности и коледни благопожелания!

Иван ТОДОРОВНазад

Всички статии на Брой 01, 2020

В СТУДИОТО ЗА ЗВУКОЗАПИС НА ССБ
Обща информация
Списък на записаните нови заглавия през 2019 г.
Списък на възстановените заглавия през 2019 г.
ВЪТРЕШНО СЪЮЗНА ДЕЙНОСТ
Едно заслужено признание
ЕСЕ
Новогодишна детска песничка за будителите
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Добрич
Пловдив
Лом
ОЩЕ КНИГИ
Книги, издадени на брайл в Национално читалище на слепите "Луи Брайл 1928" през 2019 г.
РАЗМИСЛИ ВЪРХУ БИТИЕТО НАШЕ
Писмо до Бойко Борисов
РЕКЛАМИРАЙТЕ ПРИ НАС
Рекламна тарифа на списание "Зари"
РЕКЛАМНА СТРАНИЦА
Представяме ви "Успех Филтър ССБ" ЕООД
РЕПОРТАЖ
Читалищните седенки сякаш секват
СТРАНИЦИ ОТ ИСТОРИЯТА
Кан Тервел - Спасителят на Европа
ТЕХНОЛОГИИ
iOS 13: Основни нововъведения и някои особености
Архив на изданието
1 2 3 4