Брой 01, 2020

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

Лом


Светъл лъч в тъмнината

На 16 декември в Народно читалище "Постоянство 1856" - гр. Лом, което е едно от най-старите в страната, ломската публика се наслади на коледния концерт на местната Формация за шлагерни песни "Екатерина Ванкова". Това бе изява, която с гордост може да се нарече концерт на "Звездите на Лом", защото само през отминаващата година за пореден път формацията е спечелила втора награда на фестивала "Мечти и блянове крилати" в гр. Сопот, през октомври е станала лауреат на фестивала на шлагерната песен "Мара Врачанка" в гр. Враца. А музикалното семейство Василка и Васил Иванови са удостоени с годишната награда за инструменталисти на фондацията, на името на д-р Хернани Цибрански.
Членовете на Териториалната организация към Съюза на слепите в България от град Лом с нетърпение очакваха този концерт и организираха масово посещение на събитието.
Интересът им бе породен от факта, че един от членовете на формацията - Васил Иванов - Ваци, е и член на ССБ. Той е незрящ от 1983 г., завършил е специалност "Музикална педагогика" в Пловдивския университет и от тогава музиката е негова страст, ежедневие и начин на живот. Като самодеец аранжира и акомпанира на акордеон изпълненията на групата, взема участие и като солов вокален изпълнител на популярни стари градски шлагери. Акомпанира също на Формация за руски романси "Смуглянка" - гр. Лом, Формация за руски и цигански романси "Берьозка" - с. Расово, Община Лом, постановки на Ломската оперета и танцови състави от дунавския град.
Има няколко авторски песни - като песента "Нежна и мила девойка"; получава награда през 2008 г., на Фестивала на старата градска песен в гр. Петрич.
Воден от любовта си към музиката, въпреки сетивното си увреждане, г-н Васил Иванов повече от четири десетилетия не е слизал от сцената и дава своя скромен принос за развитие на културния живот в Лом.
И този път неговите изпълнения успяха да докоснат публиката и най-вече членовете на Териториалната организация, които по време на целия концерт припяваха и бурно аплодираха. Положителните емоции ескалираха, когато от името на организацията цветя и поздрави поднесе Радослав Тодоров.
След концерта семейство наши членове сподели: "За нас този концерт бе светъл лъч в тъмнината и ни създаде прекрасно коледно настроение".

Катя ПЪРВАНОВАНазад

Всички статии на Брой 01, 2020

В СТУДИОТО ЗА ЗВУКОЗАПИС НА ССБ
Обща информация
Списък на записаните нови заглавия през 2019 г.
Списък на възстановените заглавия през 2019 г.
ВЪТРЕШНО СЪЮЗНА ДЕЙНОСТ
Едно заслужено признание
ЕСЕ
Новогодишна детска песничка за будителите
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Добрич
Пловдив
Лом
ОЩЕ КНИГИ
Книги, издадени на брайл в Национално читалище на слепите "Луи Брайл 1928" през 2019 г.
РАЗМИСЛИ ВЪРХУ БИТИЕТО НАШЕ
Писмо до Бойко Борисов
РЕКЛАМИРАЙТЕ ПРИ НАС
Рекламна тарифа на списание "Зари"
РЕКЛАМНА СТРАНИЦА
Представяме ви "Успех Филтър ССБ" ЕООД
РЕПОРТАЖ
Читалищните седенки сякаш секват
СТРАНИЦИ ОТ ИСТОРИЯТА
Кан Тервел - Спасителят на Европа
ТЕХНОЛОГИИ
iOS 13: Основни нововъведения и някои особености
Архив на изданието
1 2 3 4