Брой 02, 2020

Тема: В КИТАЙ

Годината на Металния плъх


25 януари е датата, на която китайците празнуват своята Нова година. От днес започва годината на Металния Плъх. Енергията на Металния Плъх ще действа чак до 11 февруари 2021 година. Плъхът е първата зодия от китайския календар. Според легендата император Джейд издал заповед, според която редът на животните в хороскопа трябва да се определи според реда им на пристигане на негово пиршество. Плъхът успял да подмами Бивола да го занесе до царските порти на гърба си и точно преди да влязат, той скочил пред него и го изпреварил.
Плъхът също така символизира Земните клони (Tиан Ган-Ди Жи) от Системата на времето в китайската традиция. В своята същина той е елементът Ян - мъжки, чист, видим. Свързва се и с утрото и раждането на новия ден. Китайците възприемат Плъха като предзнаменование за просперитет и благополучие. Какви са характеристиките на хората, родени в годината на Плъха? Ако сте родени през 1948, 1960, 1972, 1984, 1996 или 2008 година, то вие сте зодия Плъх според китайския хороскоп. Плъховете са остроумни, имат бърза мисъл, успешни са в своето поприще, но се задоволяват с тих и спокоен живот, да не кажем посредствен. Те са оптимистични, енергични и хората просто ги обожават. По принцип са мили и възпитани, но при липсващи звена в комуникацията, може да ви се сторят груби и нелюбезни. Справят се доста добре с воденето на бюджета, но в някои крайни случаи биха могли да минат и за скъперници. Мъжете, които са родени под този знак, са интелигентни, адаптивни, бързо се ориентират в нова обстановка и умеят да се възползват от предоставените им възможности. Лошото е, че невинаги имат куража да го направят. Въпреки че обикновено са пълни с интересни идеи, те не са подходящи за заемането на лидерски позиции. Жените Плъхове са традиционалистки. Държат на семейството и умеят да въртят топъл, уютен и подреден дом. Извън тази светлина на перфектната домакиня тези жени също проявяват завидна доза отговорност и лоялност. Плъховете се разбират доста добре с представителите на следните зодии от китайския календар: Бивол, Дракон, Маймуна. Стихията на Плъха е водна, докато Биволът е земен знак. Ето защо те се допълват прекрасно както в работата, така и в любовния живот. Двойки, формирани от Плъх и Дракон, имат перфектна синергия помежду си и се разбират и без думи. Също както Дракона, Маймуната се разбира прекрасно с Плъха и им предричаме безоблачно бъдеще заедно. Зодии, които са трън в очите на Плъха, са: Кон, Коза и Заек. Енергиите между Плъха и Коня са доста сходни, затова и трудно се понасят. Каквото и да направи Плъхът, то никога няма да е достатъчно за високите изисквания на Коня. Козата пък иска да контролира всичко, което се случва в живота на Плъха, докато Заекът, съзнателно или не, винаги върви срещу мечтите и желанията му. Щастливи символи в живота на Плъха:
Цвят: синьо, зелено, златно.
Числа: 2, 3.
Цвете: водна лилия.
Посока: запад.
Каква година ни очаква наистина? Когато се намираме в годината на Плъха, ние имаме нужда да планираме бъдещето си. Това ще ни донесе чувство на сигурност и спокойствие. За целта е необходимо да бъдем наблюдателни и да забелязваме дори и най-дребните детайли. В тях нерядко се намира скрито съкровище. В работата ни очаква повишение както на позицията, така и на заплатата, но това ще се случи, само ако сме си го заслужили с неуморен труд и отговорност. Ако нищо от това не ви се случва, решението е само едно – действие. Това не е година, в която просто да си лежите на стари лаври. Затегнете коланите, запретнете ръкави и се залавяйте за работа, защото каквото посеете през тази година, ще получите двойна реколта през следващата.Назад

Всички статии на Брой 02, 2020

120 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ЖАК ПРЕВЕР
В месеца на виното и любовта да се насладим на прекрасната поезия на Жак Превер
В КИТАЙ
Годината на Металния плъх
ЗА ЛЕВСКИ
Вещите, снимките, гробът на Левски
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Асеновград
Добрич
Пловдив
ИСТОРИЯ
9 март - Ден на спасението на българските евреи
ЛАЗАРИЛО
Зъболекарски кабинет "Супердент " - отляво
МЕСЕЦЪТ НА ВИНОТО И ЛЮБОВТА
Февруари - всичко е празник!
Манифест на наслаждението
Любов в началото, любов докрай
Местни сортове вино
РЕКЛАМИРАЙТЕ ПРИ НАС
Рекламна тарифа на списание "Зари"
РЕКЛАМНА СТРАНИЦА
Представяме ви "Успех Филтър ССБ" ЕООД
ХУМОР
Магистралният водопровод или "Страданията на Станчо Ангелов"
Епиграми
ЮБИЛЕЙ
150 години от основаването на Българската екзархия
Архив на изданието
1 2 3 4 5 6