Брой 03, 2020

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

Добрич


Трифон Зарезан

И тази година имахме удоволствието да поздравим кметския екип: Йордан Йорданов, председателя на Общински съвет Мая Димитрова, зам.-кмета Пенчо Керванов и почетния гражданин Стоян Господинов, ръководител на великолепния ансамбъл "Добруджа", които отпиха по глътка вино от бъклицата на "ХобиСклуб", след което се отправихме на общоградското тържество на Стария Добрич.
Вълнуващи мигове от символичното зарязване на лозата от кмета, вълнуващите факти около празника, разказани от Лена Кирилова - етнограф от Историческия музей и най-вълнуващите аплодисменти при връчването на наградите за бяло, червено и розови вина. Наградата за бяло домашно вино спечели Петър Янков, за червено - Светослав Иванов и за розе - Тодор Драгнев. Щастливците обещаха да почерпят. Но ние не дочакахме, а се почерпихме от бъчвата с кметско вино. В тесен кръг, със зачервени лица чухме най-оригинални наздравици.
Другият празник Свети Валентин ни приюти в кафенето на Стария Добрич, където любезната Ивелина сервира разнообразие от напитки, мезета, кафе и други лакомства. В тази дружелюбна обстановка, на фона на хубавата музика на Павлин Манев от "ХобиСклуб", дойде ред на любовната лирика със стиховете на Добра Колева и вечно влюбената Светла Стоева. Всички дадоха много висока оценка на домашното вино на Георги Милев, а Иван Тодоров обеща за следващата година да бъде с по-голяма бъклица. С весела глъчка, песни, поздравления се разделихме с уюта на кафенето. Жалко, че не можахме да се срещнем с Валя Добринчева, да ни омае с нейните любовни стихове.

Иван ТОДОРОВ

Подаряваме мартенички

И тази година жените от СНЦ "ХобиСклуб" спазиха традицията да изработят и подарят знака на радостта и здравето - червено-бялата мартеничка. Бързо се извадиха модели от миналата година, за да се надградят и още по-нови, и по-хубави мартенички: Пижо и Пенда, колиета с бяла и червена прежда, красиви гривнички от шарени мъниста, копринени пискюли - символи на пролетта, на любовта, на здравето и късмета - ще достигнат до сърцата на приятели, на близки и роднини.
Радка Иванова, Радка Великова, Димитричка Дамаскинова, Николинка Вичева, Цвета Димова, Магда Минчева, Стоянка Николова, Тодорка Стоянова, Иванка Георгиева сложиха началото. Сред разпространителите и подаряващите са Веско Михайлов, Златка Василева, Иван Тодоров и Михаил Панчев. В ръчно изработените мартенички са вложени много топлина, чувства и най-съкровени пожелания, които гарантирано ще пазят от зли сили и лошотии.

Иван ТОДОРОВНазад

Всички статии на Брой 03, 2020

8 МАРТ - МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ЖЕНАТА
Есета
ДЕНЯТ НА СВОБОДАТА
Слово на президента Румен Радев по повод Националния празник на България – Трети март
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Пловдив
София
Добрич
ИЗБОРИ
Равнопоставеност при вота
ИНФОРМАЦИЯ
ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ!
ПОКАНА
ОЧЕРК
Надмогване
ПОЛИТИЧЕСКИ КОМЕНТАР
Обезкалинкализиране
РЕКЛАМИРАЙТЕ ПРИ НАС
Рекламна тарифа на списание "Зари"
РЕКЛАМНА СТРАНИЦА
Представяме ви "Успех Филтър ССБ" ЕООД
ТЕХНОЛОГИИ
Windows 10: Извеждане на потвърждение при изтриване с клавиша Delete
Android: Промяна на жестовете за глобалното и локалното контекстно меню на TalkBack
Изрязване на аудио файлове с mp3DirectCut
ЧЕСТИТА ПЪРВА ПРОЛЕТ
Пролетта като ново начало, което събужда любовта
ЮБИЛЕЙ
75 години Национална потребителна кооперация на слепите в България
Архив на изданието
1 2 3 4 5