Брой 11, 2007

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

Долни Дъбник


Годишно-отчетните събрания в ТСО Долни Дъбник винаги са били повод за нови срещи между стари приятели, за да се видят, да си поговорят, да се повеселят.
А тази година 16 октомври беше двоен празник за нашите членове – провеждане на годишно отчетно събрание и тържество по случай Международния ден на белия бастун и първата Европейска година на равни възможности за хората в неравностойно положение.
Залата на читалище "Илия Бешков" отвори своите врати за нас рано сутринта. Прииждаха членове от всички селища на двете общини – Долни Дъбник и Искър. Повече от нашите членове са на възраст над 65 години, а много от тях са и лежащо болни, но и те бяха изпратили свои представители. За да засвидетелстват отново своето уважение към хората със зрителни увреждания наши гости бяха г-жа Станимирова – управител на НАП Плевен, г-жа Янчева – досегашен секретар на общината и кандидат за кмет в местните избори, г-н Станимиров също кандидат за кмет, директорът на СОУ "Христо Ботев" г-н Гетов, председателят на съюза на инвалидите г-жа Петкова, председателят на диабетиците г-жа Т. Йорданова, председателят на пенсионерите П. Цветанова и други. От РСО Плевен присъстваха г-жа М. Танкова – сътрудник и Т. Кирова – председател на РКС.
От отчетния доклад ясно личеше грижата на ръководството за решаване на проблемите на хората, за което са срещали подкрепата на отделите за социална закрила и общините. Осигурени са лични и социални асистенти по наше предложение, така също и медицинска сестра за измерване на кръвното налягане по домовете. Не успяхме да осъществим идеята за надомна рехабилитация и масажи. Надяваме се, че новите общински ръководства ще откликнат на тази наша идея.
Информационно-културната и спортната дейност протекоха много добре и винаги бяха съобразявани с желанията и възможностите на нашите членове, което пролича и от изказванията.
Първи поздравиха присъстващите нашите млади приятели от СОУ "Христо Ботев", следвани от тризначките Ива, Криси и Ан, които също имат зрителни проблеми. Със своите прекрасни гласчета те завладяха сърцата на присъстващите. Литературната програма продължи с изпълненията на певческа група от пенсионерски клуб "Здравец" с участието на наши членове.
На плещите на Надежда Иванова от село Горни Дъбник лежат 82 г., но с младежко сърце тя пя и рецитира стихове. За пръв път се представи и младата поетеса Величка Драганова със своите стихотворения – "45 години" и "Щастие", а Велчо Коларски изсвири мелодии на изработен от него самия инструмент. И тази година не ни забравиха от Кабелна телевизия Плевен, които заснеха тържеството и същата вечер го излъчиха. Не бихме могли да осъществим това мероприятие без помощта на нашите приятели: г-жа Станимирова, г-жа Петкова, г-жа Янчева, г-жа Генова и всички останали, на които благодарихме с думите:

Уважаеми приятели,
Нека добротата бъде винаги ваш спътник в живота! Благодарим Ви от сърце!

Веселина ВЪЛЧИНКОВА


Назад

Всички статии на Брой 11, 2007

АБОНИРАЙТЕ СЕ
Абонаментна кампания за 2008 година
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Русе
Троян отбеляза деня на белия бастун
Дупница и Кюстендил празнуваха заедно
Червен бряг, Работим здраво!
Добрич, Момин проход е чудесно място за отмора и лечение
Добрич, Ден на белия бастун
Полъх от стария Добрич
Велико Търново, Полезна работа - добър отчет
Велико Търново, Годишната равносметка
Долни Дъбник
Харманли, Група "Художествено слово" към Съюза на слепите жъне успехи на културния фронт
Благодарност
ЛИЧНО МНЕНИЕ
И отново за възнагражденията в териториалните организации
МЕЖДУНАРОДНА ДЕЙНОСТ
ССБ на европейска сцена
НИКУЛДЕН
Никулден, празникът на моряците
ОБЩЕСТВО
Протест срещу дискриминацията
Меморандум
ОБЯВИ
Малка обява
ПОЕЗИЯ
Представяме Ви Мариана ХРИСТОВА
ПОРТРЕТ
Ако не беше перфектен учител - щеше да бъде страхотен пастор!
СПОРТ
ФУРОР НА БЪЛГАРСКИТЕ ГОЛБАЛИСТИ В ХОЛАНДИЯ
СЪОБЩЕНИЯ
Ново в съюзната фонобиблиотека
ТВОРБИ ОТ СЛЕПИ АВТОРИ
Тайният завет, Димитър ГРУДЕВ
Архив на изданието
1 2 3 4 5