Брой 07-08, 2020

Тема: НОВИ ВЪЗМОЖНОСТИ

Една чудесна инициатива


Представяме на вашето внимание една интересна възможност - инициативата "Ръка за ръка"!

Началото
В разговорите ни с много незрящи колеги и хора разбрахме, че затрудненията, свързани с пазаруването и излизането извън дома, съществуват и извън извънредната ситуация в момента. Затова решихме да реализираме нова инициатива, надграждаща досегашната ни работа. Създадохме платформата "Ръка за ръка", която осигурява логистична помощ при пазаруване, закупуване на лекарства, посещение при лекар или друга помощ в ежедневието на незрящите.

Как работим накратко:
• За голяма част от възрастните незрящи хора използването на онлайн платформи, ако изобщо е възможно, представлява затруднение. Ние ще предложим телефонен номер, чрез който да правят своите поръчки и заявки. Приемането на поръчките ще се осъществява от незрящите колеги, даващи дежурства, които са част от екипа на Тенебрис. По този начин се осигурява заетост на незрящи, останали без работа в следствие на обявеното извънредно положение.
• Всеки незрящ човек в София може да се обади на телефона и да заяви помощ. Тя може да се изразява в доставка на продукти, лекарства, в съпровождане до магазин или друг важен обект, придружаване до лекарски кабинет, както и помощ при избор на дрехи и други стоки от първа необходимост.
• Доброволец, който да осигури помощта, ще бъде изпратен в уречения ден и час. Самата услуга е напълно безплатна, а цените на пазаруваните стоки не се увеличават.

Кои са доброволците?
Доброволците са преминали обучение за работа с незрящи. Освен това са членове на университетския аварийно-спасителен отряд, който съществува вече над 20 години. Всички те са хора с изключително висок морал и принципи. Гарантираме ви, че ще се отнесат към вас с внимание и разбиране.

Кои сме ние?
Фондация "Сърцето на Йелена" наскоро завърши успешно инициативата "Невидима вечеря". Съществува от 2016 година и е в обществена полза, без право на печалба. Тъмен ресторант Тенебрис – първият тъмен ресторант на Балканите, е основен партньор в проекта, както е и в сегашната ни инициатива. В екипа на ресторанта има 4 напълно незрящи колеги и един с 5% остатъчно зрение.
Ако имате въпроси или желаете да се възползвате от предлаганите услуги, можете да се обадите на тел. 0893 007 896.

Екип на Фондация "Сърцето на Йелена"Назад

Всички статии на Брой 07-08, 2020

ГЛОБУС
Как живеят слепите хора в Германия
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Добрич
Силистра
НОВИ ВЪЗМОЖНОСТИ
Една чудесна инициатива
Присъединете се!!!
ОБЩЕСТВО
Кой с каквото е богат или новите дрехи на царя
Млади, нахални, мързеливи и необразовани, но винаги с големи претенции
Кой е истинският убиец?
За благото на неблагодарните
Робство в ХХІ век
Разказ от Родопите
ПОЛИТИЧЕСКИ КОМЕНТАР
Джипокрация
РАЗМИСЛИТЕ НА ВИЖДАЩИЯ ЧОВЕК
Брайл - езикът природа
РЕКЛАМИРАЙТЕ ПРИ НАС
Рекламна тарифа на списание "Зари"
РЕКЛАМНА СТРАНИЦА
Представяме ви "Успех Филтър ССБ" ЕООД
СИЛНО СОЦИАЛНО
Една различна баница
ТЕХНОЛОГИИ
Създадоха "умен" бастун за незрящи
ЮБИЛЕЙ
120 години от рождението на Антоан дьо Сент Екзюпери
Архив на изданието
1 2 3 4 5