Брой 12, 2020

Тема: ТИФЛОНОВИНИ

БОРИКА намалява цената на е-подписа за лица с увреждания


Нова, по-ниска цена за Квалифициран електронен подпис (КЕП) за лица с трайни увреждания обяви доставчикът на удостоверителни услуги БОРИКА АД. Пакетът включва смарт карта, четец и подпис с валидност 3 години и е на цена от 21 лева с ДДС.
Преференциалните ценови условия влизат в сила от 1 декември 2020 година. За да се възползват от тях, хората с трайни увреждания трябва да предоставят експертно решение от Териториална експертна лекарска комисия (ТЕЛК), без значение от процента на неработоспособност.
Настоящите клиенти на услугата Квалифициран електронен подпис, които имат доказана трайна неработоспособност, могат да преиздадат подписа си върху съществуващия им носител (карта) за срок от 3 години на стойност 5,40 лв. с ДДС.
Родителите на деца под 18-годишна възраст също могат да се възползват от предложението, като за целта, освен решение на ТЕЛК, е нужно да носят със себе си и акта за раждане на детето.
От 15 октомври функционира електронна информационна система за контрол на медицинската експертиза. Системата обслужва цялостния процес по освидетелстване/преосвидетелстване пред органите на медицинската експертиза, като гарантира проследимост и контрол на процесите по подаване и обработка на документите на гражданите. В реално време може да бъде проследен напредъкът по обработката на документите, а достъпът до системата е посредством електронен подпис.
Квалифицираният електронен подпис има силата на саморъчно положен подпис. С него могат да се подписват и подават електронни документи до различни административни служби, както и в системите за онлайн банкиране на повечето търговски банки в страната.
Като продължение на стандартния електронен подпис и със същата правна сила е и тъй нареченият Облачен електронен подпис. При него няма необходимост от карта и четец, а единственото условие е наличието на мобилен телефон с достъп до интернет.
Клиентите на БОРИКА, които вече притежават Квалифициран електронен подпис B-Trust, издаден на смарт-карта, могат с няколко стъпки в електронния магазин да си издадат и облачен подпис, напълно безплатно.

Източник - TechNews.bg



Назад

Всички статии на Брой 12, 2020

**ПРАВОСЛАВЕН КАЛЕНДАР
м. Януари
*СЪОБЩЕНИЕ
Уважаеми приятели на списание "Зари",
13 НОЕМВРИ - СВЕТОВЕН ДЕН НА СЛЕПИТЕ
Валентин Аюи - баща и учител на слепите
3 ДЕКЕМВРИ - СВЕТОВЕН ДЕН НА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ
От сърце за хората с увреждания
IN MEMORIAM
В памет на Елена Александрова
БЕЗ РАМКИ
Огледален свят
БЛАГОДАРНОСТ
Полъх от морето
БЯЛА, БЯЛА КОЛЕДА
Чаша червено вино
ДИСКУСИЯ
Всеки народ си заслужава съдбата
КУЛТУРА
Почти забравен юбилей
РЕКЛАМИРАЙТЕ ПРИ НАС
Рекламна тарифа на списание "Зари"
РЕКЛАМНА СТРАНИЦА
Представяме ви "Успех Филтър ССБ" ЕООД
СЛЪНЧЕВИТЕ ХОРА
Дъждовният човек и слънчевата червенокоска
ТИФЛОНОВИНИ
За пръв път в света - българин създаде система от настолни игри за незрящи
Навигатор за незрящи излиза скоро на пазара
БОРИКА намалява цената на е-подписа за лица с увреждания
Правят гари и летища достъпни за незрящи по европроект
ЩАСТЛИВА НОВА ГОДИНА!
На сбогуване с надежда




Архив на изданието
1 2 3 4 5 6
8