Брой 01, 2021

Тема: ОТЛИЧНИЦИ

БГАсист с първа награда в Годишните национални награди за социална иновация


Райна СОКОЛОВА

На 14 декември 2020 г. БГАсист получи първа награда в Годишните национални награди за социална иновация в подкрепа на социалната икономика. На официална церемония, провела се в Министерството на труда и социалната политика, фирмата ни бе отличена в категория "Социални иновации, свързани със заетост", а наградата ни бе връчена от министър Деница Сачева.
Не е трудно да печелим награди, защото работата ни не е просто работа, а кауза. Кауза, по-голяма от нас самите, нещо, което ни зарежда, кара ни да се чувстваме значими и да правим добро.

За какво получихме наградата?

Нашите служители с нарушено зрение предоставят продукти и услуги за хора с нарушено зрение с изключително отношение към всеки детайл. Предоставяме заетост на незрящи хора, които перфектно познават нуждите на клиентите, за които работят и които най-добре могат да обслужат.
Нашите служители приемат своето увреждане като възможност да израснат, а не като проблем, с който всички трябва да се съобразяват.
Ние доказваме ежедневно, че са необходими чисто човешка воля и подходящи технологии, за да извършваме работа, която често и зрящите хора не успяват;
Нашите клиенти са и наши приятели – при нас идват всякакви хора, такива, които искат да се развиват и такива, които имат проблем да приемат увреждането си. При последните сме изключително внимателни – освен продукти и услуги ние им предлагаме и чисто човешка подкрепа – да поговорим за проблемите им, да ги изслушаме, да споделим нашия опит, да ги насърчим и подкрепим. Ние не сме просто магазин за продукти и услуги, а възможност да повлияем на други хора с увреждания чрез нашия личен пример.
Никъде другаде в България няма подобно място, където в толкова детайли да се познават софтуерни програми, продукти и приложения, които да подпомагат живота на незрящите хора.
Офисът ни се намира в сърцето на София и за наше щастие се превърна в място на подкрепа и отношение. Понякога незрящите идват просто за да изпият с нас чаша кафе и да споделят за някоя своя болка. Друг път да отпечатаме на хартия резултатите от кръвните им изследвания, да им купим самолетни билети за лечение в чужбина, да попълним някой документ, да им поправим някой блокирал телефон и какво ли още не…
Ние винаги сме готови да се отзовем лично или чрез технологии за отдалечен достъп, независимо дали незрящите могат да ни платят за услугите, или не. Ние сме тук за тях, защото знаем, че технологиите са изключително важни за независимия живот, а човечността е нещо нормално. Защото работата ни е и наша лична кауза – да срещнем незрящите хора в България и подходящите за тях технологии, за да живеят модерно и самостоятелно.Назад

Всички статии на Брой 01, 2021

**ПРАВОСЛАВЕН КАЛЕНДАР
м. Февруари
100 ГОДИНИ СЪЮЗ НА СЛЕПИТЕ В БЪЛГАРИЯ
Мъдрост, опит, отдаденост
IN MEMORIAM
COVID-19 ни отне и Коста Дечев
В СТУДИОТО ЗА ЗВУКОЗАПИС НА ССБ
Обща информация
Каталог на записаните нови заглавия през 2020 година
Каталог на възстановените заглавия през 2020 година
Книги, издадени на брайл от Национално читалище на слепите "Луи Брайл 1928" през 2020 година
ГЛОБАЛНА МРЕЖА
Основни видове некоректни практики в Интернет
ДОБРИТЕ НЕЩА
За наистина неоценимата подкрепа
ДОСТОЙНИТЕ ХОРА СРЕД НАС
Димитър Димов - кметът на Надеждата
ОТЛИЧНИЦИ
БГАсист с първа награда в Годишните национални награди за социална иновация
ПОЕЗИЯ
Финландци пак четат Димитър Грудев
На приятелите ми от Хелзинки
РЕКЛАМИРАЙТЕ ПРИ НАС
Рекламна тарифа на списание "Зари"
РЕКЛАМНА СТРАНИЦА
Представяме ви "Успех Филтър ССБ" ЕООД
ТЕХНОЛОГИИ
Какъв английско-български речник да използваме на компютъра и смартфона
Архив на изданието
1 2 3 4