Брой 02, 2021

Тема: 14 ФЕВРУАРИ - ДЕН НА ВИНОТО И ЛЮБОВТА

Трифон Зарезан - традицията продължава


За добро или лошо COVID-19 наложи новото нормално. С него и работата, и почивките, и дори празниците не са това, което бяха. Без традиционното събиране и веселба на 1 февруари 2021 г. Народно читалище "Просвета - 1882" - Кула финализира обявения конкурс "Трифон Зарезан" за най-добро домашно вино в три категории – най-хубаво червено вино; най-хубаво бяло вино и най-хубаво домашно вино "Розе". Независимо от обстановката, почетохме популярната напитка като фамилна ценност на импровизиран конкурс за домашно вино. За дегустация и оценка стопаните бяха предоставили 46 мостри червено вино, 18 - бяло и 10 - розе.
Дегустацията бе извършена от сертифициран дегустатор - Илиян Петков Игнатов. Председателят на ТО при Съюза на слепите - Кула Велислав Ненков взе участие и в трите категории. По традиция гордият производител на домашно вино участва всяка година и винаги е отличаван. Тази година той завоюва две първи награди за бяло вино и розе и четвърто място за червено вино.
Съобразено с мерките за сигурност наградите бяха раздадени в сградата на читалището. На всички г-н Велислав Ненков пожела да се срещат отново като гости и участници в нови мероприятия, без болестите, които промениха живота на всички ни.

Снежана АТАНАСОВА


Назад

Всички статии на Брой 02, 2021

***ПРАВОСЛАВЕН КАЛЕНДАР
м. Март
**ОБЯВА
Литературен конкурс
*ВАЖНО!
Прочети!
100 ГОДИНИ СЪЮЗ НА СЛЕПИТЕ В БЪЛГАРИЯ
В основата бе образованието
14 ФЕВРУАРИ - ДЕН НА ВИНОТО И ЛЮБОВТА
Трифон Зарезан - традицията продължава
Какво е любов
ЗДРАВЕ
От 1 май всички направления и рецепти ще бъдат само под формата на е-документи
МНЕНИЯ
Размисли върху образованието на незрящите
НАШИТЕ ПРИЯТЕЛИ
Да, свако му беше партизанин!
ПАРТНЬОРСТВО
Чудесен финал на започнатото и един нов старт
РЕКЛАМИРАЙТЕ ПРИ НАС
Рекламна тарифа на списание "Зари"
РЕКЛАМНА СТРАНИЦА
Представяме ви "Успех Филтър ССБ" ЕООД
Архив на изданието
1 2 3 4 5 6