Брой 03, 2021

Тема: 8 МАРТ - МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ЖЕНИТЕ

Честит празник, мили дами!


Дължиш вяра на себе си. Да си повярваш. Че си чудо, мечта и единствена и неповторима. Че утре зависи от днес и от теб. Че от теб зависи как да приемеш нещата, които не можеш да промениш, защото важното е твоето отношение към света, а не какво ти се случва. Да си повярваш, че можеш и следващия път да се изправиш, след като си паднала лошо. И да се изправиш с усмивка или със споменаване на майката на света, но сама и с вдигната високо глава. Дори да имаш подадена ръка, трябва да знаеш, че изправянето е твоята задача, не на някой друг....


Дължиш си красота. Да си подариш цветя. Такива, каквито харесваш, да ги помиришеш и да им се порадваш. Да ги сложиш в най-хубавата ваза и да се усмихнеш.
Дължиш си да се грижиш за себе си, защото друг няма да го направи вместо теб. И да се чувстваш красива и богиня, дори да си като рошав таласъм преди първото кафе!
Дължиш си истината! Да не се заблуждаваш поне пред себе си. За същността си и недостатъците си. Да знаеш и признаваш, дори само пред себе си, грешките си, но да знаеш и това, което те прави неповторима и различна. Да остаряваш със смях и да трупаш до последния ден спомени, които да те карат да се усмихваш сама, дори да са от този вид, който не е за споделяне. Да подминаваш хората, които са скучни и те натоварват, без угризения и гузна съвест. Да не допускаш да подминеш приятел и бездомно животно в беда. Да бъдеш себе си! И никога, ама никога да не допускаш да имаш кумир и да искаш да приличаш на някого!
Дължиш си себе си! Вярвай си! Важна си! И в твоята вселена, за самата теб, решенията ги вземаш ти! И дори когато губиш, направи го с класа, с усмивка, със споменаване на майки и план за следващия ден...
Днес решаваме ние! Винаги решението е лично. Как да живеем. Какви да бъдем. Какъв да бъде светът за нас. И да живеем така, че да се гордеем със себе си и да се усмихваме на личността, която сами сме си изградили. И никога да не казваме: "Ама какво ще кажат хората!". Защото важното е какво си казваме вечер сами на себе си. Защото хората си отиват, но никога не можеш да си отидеш от самия ти.
Приятен живот, скъпи приятелки! Ваш е! Не на политиците. Не на съседите! Не на близките! Само ваш. И отговорността, за това какви сте, е ваша.

Елена ГУНЧЕВАНазад

Всички статии на Брой 03, 2021

*ПРАВОСЛАВЕН КАЛЕНДАР
м. Април
100 ГОДИНИ СЪЮЗ НА СЛЕПИТЕ В БЪЛГАРИЯ
Вековният опит - инвестиция в бъдещето
8 МАРТ - МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ЖЕНИТЕ
Честит празник, мили дами!
ВЕЛИКИТЕ ЖЕНИ
Незабравимата Хелън
ДУХ И МАТЕРИЯ
Пълна изолация: Рецепта за незабравимо изживяване
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Добрич
Силистра
ЛИТЕРАТУРНИ СТРАНИЦИ
Той и тя или началото на един недовършен разказ
НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК
3 март - противоречивост или закономерност?
"МИЛА РОДИНО, ТИ СИ..."
ОБЩЕСТВО
Първа пролет и малко тъга
ПРАЗНИЧНО
БАБА МАРТА
ПРОЕКТИ
Национално читалище на слепите "Луи Брайл 1928"
РЕКЛАМИРАЙТЕ ПРИ НАС
Рекламна тарифа на списание "Зари"
РЕКЛАМНА СТРАНИЦА
Представяме ви "Успех Филтър ССБ" ЕООД
ТЕХНОЛОГИИ
Как да направим снимка на екрана в Windows, Android и iOS
Архив на изданието
1 2 3 4 5 6