Брой 06, 2021

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

Монтана


Един век в полза на незрящитеНа 25 май 2021 г. по инициатива на Териториална организация при ССБ - Видин във фоайето на Общински съвет - Видин се откри изложба под надслов "Един век в полза на незрящите". В продължение на една седмица на десет стативни пана бяха изложени архивни материали и снимки, отразяващи дейността на ТО - Видин и съвместните ѝ мероприятия с РО - Монтана. От името на кмета д-р Цветан Ценков зам.-кметът по хуманитарните дейности и социална политика Борислава Борисова поднесе поздравителен адрес на председателката Радославка Иванова. Емоционален поздрав направи Борислав Ванков – член на УС на организацията и активен общественик.
Тази година е особено вълнуваща за Съюза на слепите в България, защото е юбилейна. Достигната е почетна възраст, от висотата на която гледаме към нашето минало и нашето настояще. С годините името на най-старата неправителствена организация се превърна в гаранция за защита на правата на хората с увредено зрение. Истинското богатство се открива не в това, което имаш, а в това, което си дал на хората. За пет години, по инициатива на председателката Радославка Иванова и УС на ТО - Видин, са спонсорирани осем очни операции на съюзни членове в България и една в Германия. Тези операции върнаха светлината в очите им и им помогнаха да се чувстват пълноценни.
Архивите на организацията са красноречиви и показват трансграничното сътрудничество с инвалидни организации от Република Сърбия и Румъния, туристически и спортни мероприятия и публикации във вестници и списания.
В навечерието на 100-годишния юбилей пожелаваме на колегите си да вярват в това, което правят, и заедно да гледаме в една посока – посоката към успеха. Докато Съюзът на слепите е устойчив мост, по който, преминавайки, поколения наред носят духа и вярата, че организацията ни е техен защитник и борец за качествен и достоен живот, следващите 100 години ще бъдат крачка по пътя към безкрая.
Събитието продължи със специален поздрав от детски танцов състав "Светлинките" при Народно читалище "Светъл ден – 2009" - Видин и бе отразено по местната телевизия и радио.

Снежана АТАНАСОВА
Назад

Всички статии на Брой 06, 2021

*ПРАВОСЛАВЕН КАЛЕНДАР
м. Юли
1 ЮНИ - МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ДЕТЕТО
Ако можех да отгледам детето си отново...
Помниш ли ми роклята на точки
Детство
100 ГОДИНИ СЪЮЗ НА СЛЕПИТЕ В БЪЛГАРИЯ
Спортът сред незрящите
2 ЮНИ - ДЕН ЗА ПОЧИТ
Пито - платено
2 юни
IN MEMORIAM
Сбогом, Емо!
ЕВТЕРПА
"Недовизия" - Първо международно състезание за песен
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Варна
Монтана
Велико Търново
Русе
МЕЛПОМЕНА
Един ден зад сцената
НАШИТЕ ПОБЕДИТЕЛИ
Адмирации за вашия талант
Усещане за красота
"Да променим света, за да бъде за всички!"
РЕКЛАМИРАЙТЕ ПРИ НАС
Рекламна тарифа на списание "Зари"
РЕКЛАМНА СТРАНИЦА
Представяме ви "Успех Филтър ССБ" ЕООД
Архив на изданието
1 2 3 4 5 6