Брой 09, 2021

Тема: ЮБИЛЕЙ

20 години Благодат


Стефка СТОЙЧЕВА


Тази година се навършват 20 години от създаването на Християнски център за хора с увреждания "Благодат".
Много събития се осъществиха през тези години.
Изминахме дълъг път и развихме разнообразни дейности. Хората в Центъра се сменяха, но когато имаш в сърцето си призвание за служение - никой не би могъл да го разколебае. Едни идваха, други си отиваха. Някои от тях починаха, други решиха, че това не е тяхното призвание, а други устояха дотук. Вярвам, че заедно ще устоим до края.
Благодарни сме на всички, които досега са допринасяли за Божието дело с труд и финансови средства, а вярваме, че и в бъдеще ще продължат да бъдат наши съработници. Благодарни сме на Германското Библейско дружество, че финансира 90 процента от дейностите ни, на Българското Библейско дружество за братски подадената ръка и това, че винаги бяха до нас. Заедно с тях осъществихме всичките инициативи, които имахме.
Съдебното решение за учредяването на "Благодат" излезе на 14 ноември 2001 година. В началото основната ни задача беше да се отпечата и разпространи сред слепите Библията на брайл. Постепенно кръгът от идеи се разширяваше. Решихме, че, за да се разбира по-добре Божието слово, е необходимо да има помощна литература и започнахме през 2002 г. издаването на списание "Благодат". То догодина ще навърши 20 години. Излиза в различни варианти, за да е достъпно за всеки. Поради недостиг на средства го издаваме на три месеца. Така решихме, че и Библията трябва да е достъпна за всички и затова с финансирането и съдействието на Германското и Българското Библейски дружества продължихме с Библията на аудио и на уголемен шрифт. Не пропуснахме и децата. За тях издадохме Библия на брайл и аудио. Всичко разпространяваме безплатно с изключение на Библията на уголемен шрифт, която продаваме на преференциална цена, много по-ниска от истинската продажна цена. За да подпомогнем още повече разбирането на Библията, издадохме и няколко малки тематични книжки на брайл.


За работещите с екранни четци имаме богата библиотека с над 2000 електронни файла с християнски книги и поучителни материали, които могат да се използват само от лица с нарушено зрение.
От 2006 г., вече 15 години, поддържаме сайт, на който качваме списанието и други материали, представящи способностите на слепите. Благодарни сме на хората, които го поддържат безплатно.
През тези години закупихме и подарихме доста плейъри на тези, които нямат финансови възможности, а желаят да слушат Библията и списание "Благодат".
2019 година беше много благотворна за нас и хората, на които служим. Проведохме два курса за запознаване с Библията и един курс за обучение на екипа. За съжаление пандемията през 2020 г. спря тези курсове. Тази година успяхме да проведем само един обучителен курс.
Всички от екипа сме отдадени на делото да служим на Господ, на хората да бъдат докоснати с Неговата любов и да приемат Исус Христос за свой Господ и Спасител.
Това е нашата главна цел!
Потърсете ни! Ще се радваме да ви послужим с литература, с Библия, със списание или просто със събеседване.
Бъдете изобилно благословени от нашия Господ Исус Христос! Ще Го намерите, когато Го потърсите с цялото си сърце.

E-mail: stef.stoycheva77@gmail.com
Web site: https://gracebg.org
Тел.: 0898-54-71-16Назад

Всички статии на Брой 09, 2021

*ПРАВОСЛАВЕН КАЛЕНДАР
м. Октомври
100 ГОДИНИ СЪЮЗ НА СЛЕПИТЕ В БЪЛГАРИЯ
Как се полагаха основите в Северна България
IN MEMORIAM
Напусна ни Михаил Кърлин
ГЛОБУС
Светът в нозете на трима незрящи
ЗДРАВЕЙ, СЕПТЕМВРИ!
Стихотворение
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Силистра
Пловдив
Монтана
Благоевград
Кърджали
Добрич
ОБЩЕСТВО
Днешните парадокси
РЕКЛАМИРАЙТЕ ПРИ НАС
Рекламна тарифа на списание "Зари"
РЕКЛАМНА СТРАНИЦА
Представяме ви "Успех Филтър ССБ" ЕООД
СВЯТ
И няма нито един инвалид по улиците
ЮБИЛЕЙ
20 години Благодат
Архив на изданието
1 2 3 4