Брой 10, 2021

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

Враца


Празнично събитие

На 14 септември 2021 г. ТО - Враца отбеляза 100-годишния юбилей на ССБ. Празничното събитие се състоя в читалище "Развитие". Съюзни членове изнесоха богата музикална програма.
Председателят на ТО Илияна Киркова приветства гостите, като подчерта в изказването си, че се надява хората със зрителни увреждания да станат още по-видими за обществото и да бъдат чувани проблемите им.
Почетен гост на събитието беше кметът на Враца - Калин Каменов, който бе удостоен с плакет в знак на признателност за готовността му да си партнира с нашата териториална организация. Той благодари за активната гражданска позиция на членовете ни и увери присъстващите, че съвместно ще се решават проблемите на незрящите граждани на Враца.
Галина Статкова - директор на "Регионален център за подкрепа процеса на приобщаващото образование" бе удостоена с почетна грамота като единствен работодател на зрително затруднен в областта. Тя апелира към работодателите да имат смелостта да назначават хора с увреждания.
Почетна грамота за висока социална отговорност бе връчена на Тони Петров - представител на общинското предприятие "Социални дейности".
Поздравителен адрес получиха домакините - читалище "Развитие", които безвъзмездно предоставят залата за провеждането на мероприятия на организацията.
Грамоти за принос в развитието на ТО - Враца бяха връчени на нашите активисти Антон Дилков, Тонка Неновска и Полина Велчова.
За доброто настроение на гостите се погрижиха талантливата пианистка Елица Стефанова - ученичка в 11 клас от ПЕГ, Севгинар Георгиева и Цветан Дочев от Конфедерацията на българските писатели - клон Враца, както и двама от съюзните ни членове - Хриси Пачалова и Ангел Ангелов.
Събитието бе отразено в местните онлайн медии и кабелни телевизии, в които председателят Илияна Киркова говори по наболели въпроси – за градската среда и отношението на работодателите към слепите хора в града. Със задоволство тя изказа и благодарност за свършеното и подобренията, които са направени в градския транспорт.

Назад

Всички статии на Брой 10, 2021

*ПРАВОСЛАВЕН КАЛЕНДАР
м. Ноември
100 ГОДИНИ СЪЮЗ НА СЛЕПИТЕ В БЪЛГАРИЯ
Интеграция, култура, спорт и достъп до информация
15 ОКТОМВРИ - МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА БЕЛИЯ БАСТУН
Послушайте детския зъболекар
ЕСЕ
Здравей, Есен!
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Велико Търново
Враца
Пловдив
Русе
Добрич
София
ОФТАЛМОЛОГИЯ
Незрящ може да вижда отново благодарение на нова генна терапия
Връщане на зрението на напълно слепи хора
РЕКЛАМИРАЙТЕ ПРИ НАС
Рекламна тарифа на списание "Зари"
РЕКЛАМНА СТРАНИЦА
Представяме ви "Успех Филтър ССБ" ЕООД
ТЕХНОЛОГИИ
Windows 10: Как да избегнем замлъкването на екранния четец при разговор чрез Bluetooth устройство
Архив на изданието
1 2 3 4 5