Брой 12, 2021

Тема: *ДЕКЕМВРИ

Най-специалното време от годината


Месецът на малките и големите вълшебстваПоследният от поредицата. Студен, но и толкова светъл! Студен…, а всъщност най-топлият от всички останали! Топъл като домашния уют. Горяща камина. Кашмирено одеяло в ранните съботни сутрини. Любима, плетена жилетка… или пуловер! Горящи свещи (с аромат на канела)! Саксия с алена коледна звезда. Дантелена празнична покривка. Коледен венец на входната врата. Палто на закачалката… и плетен шал. Нарисувано сърце върху заскрежен прозорец. Чаша какао. Ароматна въздишка по печещия се във фурната сладкиш. Бурканчета със сладко. Шепа ядки от няколко счупени ореха. Топли пантофи, които рано сутрин отвеждат до кухнята и носещият се аромат от кафеварката, защото утрините през декември започват с горещо кафе, с щипка вълшебство в него.
И още, и още…
Декември е аромат. Портокалови кори. Мед. Ванилена захар и любими есенции. Канелени сладки. Мандарини. Печени ябълки… или тиква. Топла питка. Борови иглички. Сладко от смокини. Чаша чай, събрала в себе си букет лято.
Декември е светлина. Светлината на Витлеемската звезда, която вещае доброта и хармония! Светлина от коледната украса, отразяваща се в трептящите гирлянди, панделките върху грижовно опакованите подаръци и стъклените стари играчки за елха. Светлина от прозорците на къщите… и от душите ни! Щастлив блясък, проблясващ в очите ни!
Декември е коледни песни с повтарящи се рефрени. Любими! Започващи да звучат дори още в края на ноември, като подготовка. Декември е семейните коледни филми. Пускани по едно и също време, всяка година. Никога неомръзващи. Превърнали се в част от традицията. В част от вълшебството!
Декември е дом, който ни събира всички. Заедно! Защото "По Коледа всички пътища водят към дома". Декември ухае на път. На завръщане. На очакване. На посрещане. На дългоочаквани прегръдки на средата на студени гари. На заедност. На споделеност.
Декември е емоции. Усмивки. Смях. Споделена радост. Декември е щастие! Щастие, греещо по лицата на хората, които обичаме!
Декември е спомени! Многократно прелистван дебел, стар албум, миришещ на детство и запазил много спомени. Много снимки! Много отминали Коледи! Много запечатани усмивки! Много щастие! Много...
Декември е картички. Изработени ръчно. С внимание, обич и нежност. Надписани със специално подбрани думи… за специалните хора в живота ни!
Декември е Коледа! Най-очакваният празник в годината. Най-вълшебният! Защото "Коледа е спомените на отминалите дни, стойността на настоящите и очакванията на бъдещите...".
Декември е Магия! Отваряме сърцата си. Ставаме по-добри. По-истински. Обличаме копнежите в молитви. Вярваме в чудеса!!!
Декември е и равносметка. Страниците на календара сякаш започват да се прелистват наобратно и ние се връщаме по пътя назад. Разбираме колко време сме загубили.
Разбираме какво сме спечелили, имали, взели, дали, споделили… Разбираме колко малко е нужно, за да бъдем щастливи. Чувстваме нужда да бъдем по-дълго с хората, които обичаме. Радваме се на моментите с близките ни, които през този месец са сякаш най-много…, но и се опитваме да наваксаме като за цяла година!
Декември е надежда! Надежда, с която насищаме новото начало. Надежда, че ни очакват по-хубави неща, по-позитивни емоции, повече чудеса през идната година!
Декември е… всичко! А на мен ми се иска "да консервираме в буркани от вълшебството на декември и да отваряме по един всеки месец"!
Декември е… Насладете му се!

АниНазад

Всички статии на Брой 12, 2021

**КАЛЕНДАР
2022 година
*ДЕКЕМВРИ
Най-специалното време от годината
100 ГОДИНИ СЪЮЗ НА СЛЕПИТЕ В БЪЛГАРИЯ
Начало на трудоустрояването на слепите в Пловдив
В края на юбилейната година
3 ДЕКЕМВРИ - МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ
Декларация
"Билла България" – приятелство, доказано с времето
IN MEMORIAM
Последно сбогом на Маринка Спасова
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Пловдив
София
ОБЩЕСТВО
Невежеството е новото нормално
ПРОЕКТИ
Информационно събитие
РЕКЛАМИРАЙТЕ ПРИ НАС
Рекламна тарифа на списание "Зари"
РЕКЛАМНА СТРАНИЦА
Представяме ви "Успех Филтър ССБ" ЕООД
СПОРТ
Бронзова България
ШАХМАТ
Олимпиада и конгрес на ИБКА в Родос
Архив на изданието
1 2 3 4 5