Брой 12, 2021

Тема: IN MEMORIAM

Последно сбогом на Маринка Спасова


Маринка Спасова е получила средното си образование в първото светско новобългарско училище – Априловската гимназия в Габрово. Въпреки тоталната липса на зрение Маринка завършва Великотърновския университет "Свети Свети Кирил и Методий" със специалност "История". Работи в четкарската работилница на предприятието на слепите в Габрово, а после и в производствения комплекс "Успех" в Дряново.

Маринка поема управлението на организацията в Горна Оряховица от знаменитата Гица Карабашева. Общността на слепите се увеличава, а и Спасова е перфектен брайлист, владее машинопис на плоскопечатен шрифт, има висше образование и невероятни ораторски способности. Тези са предимствата, с които горнооряховчани стават седалище на окръжната организация за целия Великотърновски окръг.
Лидерските качества на Маринка я открояват и в НАСГБ. От териториален председател тя се издига до председател на Контролната комисия на сляпо-глухите. Изумителната ѝ памет, невероятният перфекционизъм и коректното отношение към вещите, парите, събитията и най-вече към хората я превърнаха в най-безкомпромисния защитник на истината. Затова властовите турболенции в НАСГБ наскърбиха до болка честната ѝ душа. Непоносимата болка от чуждата вина се превърна в нелечима болест, която я отне от нас.
Изгубихме приятел и емблематична личност за териториалната организация в Горна Оряховица и регионалната в Габрово.

Сбогом, огнена Марина!
Поднасяме благодарност на Цецка и Димитър Станеви, които в най-трудните дни всеотдайно се грижиха за нашата Маринка!Назад

Всички статии на Брой 12, 2021

**КАЛЕНДАР
2022 година
*ДЕКЕМВРИ
Най-специалното време от годината
100 ГОДИНИ СЪЮЗ НА СЛЕПИТЕ В БЪЛГАРИЯ
Начало на трудоустрояването на слепите в Пловдив
В края на юбилейната година
3 ДЕКЕМВРИ - МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ
Декларация
"Билла България" – приятелство, доказано с времето
IN MEMORIAM
Последно сбогом на Маринка Спасова
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Пловдив
София
ОБЩЕСТВО
Невежеството е новото нормално
ПРОЕКТИ
Информационно събитие
РЕКЛАМИРАЙТЕ ПРИ НАС
Рекламна тарифа на списание "Зари"
РЕКЛАМНА СТРАНИЦА
Представяме ви "Успех Филтър ССБ" ЕООД
СПОРТ
Бронзова България
ШАХМАТ
Олимпиада и конгрес на ИБКА в Родос
Архив на изданието
1 2 3 4