Брой 01, 2022

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

Шумен


Светли празници

В навечерието на най-светлите празници - Рождество Христово и Нова година, хората от регионалната структура на Съюза на слепите в Шумен получиха пакети с хранителни продукти от Община Шумен.
Кметът Любомир Христов и общинското ръководство изпратиха заедно с подаръчните пакети и поздравителни картички с пожелание за Весела и Щастлива Коледа, за мирна и здрава 2022 година.
Председателят на регионалната организация на ССБ в Шумен Нели Коларова и хората със зрителни увреждания споделиха, че приемат подаръците с искрено вълнение и радост. Те благодариха за вниманието от страна на общинската администрация и изразиха надежда, че следващата година ще бъде по-добра за всички.
Регионален шахматен турнир

На 2 и 3 декември 2021 г. в Шумен се проведе регионален шахматен турнир за незрящи. Той беше посветен на 100 години Съюз на слепите в България и 15 години от създаването на СКХЗУ "Светлина" Шумен. Организатори бяха Спортен клуб за хора със зрителни уврерждания "Светлина" с председател Николай Йорданов и Регионална организация на слепите – Шумен с председател Нели Коларова. Участниците в турнира бяха настанени в хотел "Орбита", разположен в прекрасния шуменски парк "Кьошкове". Състезаваха се 4 отбора - СКХЗУ "Светлина" - Шумен, СКС "Успех" - Варна, СКИ "Дунав 2013" - Русе и СКЛУ "Изгрев" - Пловдив. Съдия на състезанието беше Коста Ангелов. Играха се три кръга по системата "всеки срещу всеки".
След оспорвана борба се получи следното класиране - първо място спечели отборът на СКЛУ "Изгрев" - Пловдив, второ място зае нашият отбор – СКХЗУ "Светлина" - Шумен и трето място за СКИ "Дунав 2013" - Русе. Купите връчиха нашите специални гости - зам. областният управител г-н Евлогиев, председателят на Организацията на инвалидите в Шумен г-жа Казакова и председателят на Регионалната организация на слепите г-жа Коларова.
Г-н Евлогиев и г-жа Казакова поздравиха участниците с 3 декември – Международния ден на хората с увреждания. Пожелаха им бъдещи успехи в шахмата и приятни Коледно-Новогодишни празници!


Назад

Всички статии на Брой 01, 2022

**ПРАВОСЛАВЕН КАЛЕНДАР
м. Януари и м. Февруари
*ПРАЗНИЧНО
Новата година
В СТУДИОТО ЗА ЗВУКОЗАПИС НА ССБ
Обща информация
Списък на записаните нови заглавия през 2021 година
Списък на възстановените заглавия през 2021 година
Книги, издадени на брайл от Национално читалище на слепите "Луи Брайл 1928" през 2021 година
ЗДРАВЕ
Повече от 40 погрешни схващания за COVID-19
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
София
Шумен
Пловдив
Петрич
ИЗГУБЕНИ ВЪВ ВРЕМЕТО
Загубено поколение
НАШИЯТ БРАЙЛ
Отбелязваме Световният ден на брайловата азбука
ОБЩЕСТВО
Четете!
ОТ ПЪРВО ЛИЦЕ
Да влезеш в обувките на слепите
РЕКЛАМИРАЙТЕ ПРИ НАС
Рекламна тарифа на списание "Зари"
РЕКЛАМНА СТРАНИЦА
Представяме ви "Успех Филтър ССБ" ЕООД
Архив на изданието
1 2 3