Брой 02, 2022

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

Видин


Заслужено признание

На УС на мъжкия "Лайънс клуб - Видин" бяха поканени председателят на ТО - Видин Радославка Иванова и Борислав Ванков. По повод 100-годишния юбилей на Съюза на слепите България ТО - Видин награди със статуетка "Почетен знак" и грамота на ССБ мъжкия "Лайънс клуб" за принос в развитието на организацията ни.
"Лайънс клуб - Видин" се доказа през годините като наш верен приятел и сътрудник в борбата ни за по-добър живот. Хората от клуба винаги са ни оказвали съдействие в най-различни сфери. Най-важната от тях, разбира се, е здравната. С тяхна помощ бяха извършени очни операции на наши съюзни членове от д-р Борислав Милчев - началник на отделението по очни болести във Видинската болница "Света Петка". С представители на "Лайънс клуб – Видин" организирахме и проведохме ежегодни кампании - безплатни профилактични прегледи. Видни техни представители – лекари, редовно са изнасяли беседи на тема очно здраве за наши съюзни членове и са давали лични консултации на заинтересованите лица. Участвали са в отбелязването на редица дати и събития от годишния календар на нашата ТО - Деня на глаукомата, Деня на белия бастун, Международния ден на слепите и други. Важен момент е, че те често финансират наши мероприятия.
Асен Асенов - председател на "Лайънс клуб - Видин" благодари за оказаното признание - "Наистина, приятели, съм трогнат! Аз съм изненадан от тази награда. Това е голямо признание за нас, но в същото време е и едно задължение към клуба да продължим да си сътрудничим".
С грамота и почетен знак бе удостоен и д-р Борислав Милчев.

Мадлен АГОПОВА
Кметът на Видин получи почетния знак на ССБ

На награждаването на участниците във фотопредизвикателството "Коледен Видин" кметът на община Видин д-р Цветан Ценков беше отличен с почетни знаци по случай 100-годишнината от създаването на Съюза на слепите в България за принос в развитието на организацията ни и повишаване на качеството на живот на незрящите. Те бяха връчени от представители на местната териториална организация на Съюза на слепите в България – председателя Радославка Иванова и Борислав Ванков.
"През 2021 година се навършиха 100 години от създаването на Съюза на слепите в България. Във връзка с този наш юбилей наградихме редица институции и личности, които са допринесли за съществуването на организацията, за нашето по-лесно адаптиране в рамките на града, общината и страната. И съм много горд да съобщя, че един от наградените е кметът на Община Видин", каза Борислав Ванков. Той подчерта, че и като лекар, и като човек д-р Ценков винаги се отнася с разбиране към проблемите на незрящите. "Сигурен съм, че ако преди няколко години той беше кмет на Общината, по този ремонтиран площад щяха да бъдат създадени условия хората със зрителни увреждания да се движат спокойно. За съжаление, тогава това не стана. Но сега в негово лице и в лицето на администрацията намираме пълно разбиране и подкрепа, за което най-искрено благодарим!", каза още Ванков.
Кметът д-р Ценков благодари за оказаната чест. Той увери, че и занапред ще съдейства според възможностите си за по-добрата интеграция в обществото на хората с увредено зрение.

Мадлен АГОПОВАНазад

Всички статии на Брой 02, 2022

**ПРАВОСЛАВЕН КАЛЕНДАР
м. Март
*СТИХОТВОРЕНИЕ
Февруари
14 ФЕВРУАРИ - ДЕН НА ВИНОТО И ЛЮБОВТА
С любов се оцелява
149 ГОДИНИ ОТ ОБЕСВАНЕТО НА ВАСИЛ ЛЕВСКИ
Изповедно за Левски
IN MEMORIAM
На сбогуване
ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ
Коронапараноя
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Видин
ЛИТЕРАТУРНИ СТРАНИЦИ
Защото светът се върти
МЕДИЦИНА
Каква е разликата между ваксинация, имунизация и инокулация?
НАШИЯТ БРАЙЛ
Брайлът в любовта към виното
ПАМЕТ
Спомен за председателя
ПЪТЕШЕСТВИЯ
Цариградски импресии
РЕКЛАМИРАЙТЕ ПРИ НАС
Рекламна тарифа на списание "Зари"
РЕКЛАМНА СТРАНИЦА
Представяме ви "Успех Филтър ССБ" ЕООД
Архив на изданието
1 2 3 4 5