Брой 09, 2022

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

Видин

 

Екскурзия! Екскурзия

На 19, 20, 21 август членове на Съюза на слепите от териториалните организации в Монтана, Видин и Бойчиновци потеглиха на тридневна екскурзия, ръководена от Радославка Иванова - председател на ТО - Видин, по маршрут Видин – Шумен – Обзор – Плевен.

С настроение и усмивки се отправихме към Шумен. Г-жа Иванова се бе погрижила да ни запознаят с исторически факти за местата, които ще посещаваме. Информацията ни бе поднесена от г-жа Христина Кирилова – историк, директор на Регионален исторически музей - Видин.

Първия обект, който посетихме, бе Мадарският конник – средновековен барелеф, изсечен на отвесна скала близо до днешното село Мадара в Североизточна България. Това е единственият скален релеф в Европа от периода на ранното средновековие и е обявен от ЮНЕСКО за паметник на световното културно наследство.

Следобед потеглихме към Обзор. Бяхме посрещнати топло от персонала на хотел "Хоризонт". Хората, които не бяха почивали в станцията, бяха приятно изненадани от гостоприемството и уюта.

На следващата сутрин с нетърпение очаквахме срещата с делфините във Варненския делфинариум. Представлението на умните същества бе удоволствие и предизвика много положителни емоции. Благодарствено писмо бе поднесено на ръководството на делфинариума от г-жа Иванова за направения жест към нас - безплатен вход.

Заредени с много емоции, се върнахме в Обзор. Време бе за плаж.

На следващия ден се отправихме към Плевен, за да посетим още една забележителност - панорамата "Плевенска епопея 1877". С интерес изслушахме беседата на екскурзовода и разгледахме експозицията.

Тези три дни оставиха незабравими емоции в нас.


Ива ПЕТКОВА


 
Назад

Всички статии на Брой 09, 2022

**ПРАВОСЛАВЕН КАЛЕНДАР
м. Октомври
*СТИХОТВОРЕНИЕ
Септември
БЕЛЕЖИТИ ГОДИШНИНИ
60 години говореща книга в България
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
София
Добрич
Видин
Враца
Бургас
Русе
Силистра
Дулово
Плевен
НАШИТЕ ЧИТАТЕЛИ
Пътят на Вярата и Пътят на Просвещението
НЧ НА СЛЕПИТЕ "ЛУИ БРАЙЛ 1928"
Новини от читалищния живот
ОТ ПЪРВО ЛИЦЕ
Изповед
ПРОЕКТИ
Представяне на "Самоучител за работа на слепи с портативна камера "Pearl"
РЕКЛАМИРАЙТЕ ПРИ НАС
Рекламна тарифа на списание "Зари"
РЕКЛАМНА СТРАНИЦА
Представяме ви "Успех Филтър ССБ" ЕООД
СПОРТ
Държавно първенство по шахмат за незрящи
СЪБИТИЕ
"Невидима поезия" в Гьоте институт
Архив на изданието
1 2 3 4 5