Брой 01, 2008

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА НАСГБ

Всичко е добре, когато свършва добре

Всичко е добре, когато свършва добре. Хората казват, че когато искаш нещо много силно, то рано или късно става.
В юбилейната година на НАСГБ пловдивските спортисти направиха нещо, за което бяха мечтали в продължение на 2 години. Два пъти бяха на една ръка разстояние от първото място. По един или друг начин то се изплъзваше от ръцете им. Амбицията тази година взе връх над всичко, и затова подготовката започна още през пролетта. Най-напред, с помощта на отпуснатите средства от общината, закупихме тренировъчни уреди (гири, пружини и въженца).
Следващият етап беше лагер сборът, който се проведе в почивната станция на глухите. Трите дни, прекарани в плуване, ходене по произволно избран маршрут и други физически упражнения, оказаха положително влияние върху нас. Незабравими ще останат часовете, прекарани с нашите приятели от Варна, които завършваха с общо веселие.
Няколко дни след завръщането ни в Пловдив се събрахме, за да обсъдим предстоящото пето държавно първенство по лека атлетика "Добрич 2007". Трябваше да свършим и най-важното преди заминаването ни за Добрич, а именно предсъстезателните тренировки. Те се проведоха на спортната площадка в училище "Любен Каравелов".
След няколкочасово пътуване пристигнахме в добруджанския град. Там ни посрещна лично председателят на НАСГБ и НСФСГБ Димитър Парапанов. След това ни качиха на автобуси и малко по-късно бяхме настанени в спортния интернат.
Дойде и дългоочакваният ден. Рано сутринта зала "Добротица" се изпълни с готови за голямата битка състезатели. 23 отбора, с общо 170 души, се наредиха  за официалното откриване на държавното първенство и след малко започна надпреварата.  Пловдивчани се хвърлиха в боя и със зъби и нокти превземаха и защитаваха всяко място. Около 13 часа започна награждаването на победителите. Във всяка дисциплина на почетната стълбичка, или до нея се появяваха яркооранжевите тениски на спортен клуб "Марица" към регионалната организация на сляпо-глухите в Пловдив. Брояхме медалите и усетихме как напрежението постепенно започва да се превръща в едвам въздържана радост. Накрая обявиха отборното класиране. Първото място безапелационно и напълно заслужено отиде при пловдивчани. Купата преминаваше от ръка на ръка и накрая отборът удовлетворен напусна спортната площадка.
Тук е мястото да изкажа голямата си благодарност на състезателите и целия пловдивски екип, който ни подкрепяше, защото добрите постижения се правят с добър екип.

Кирил ДАМЯНОВ,
председател на ОСКСГ "Марица" – Пловдив

Пояснения:
НСФСГБ – Национална спортна федерация на сляпо-глухите в България
ОСКСГ – Обединен спортен клуб на сляпо-глухите


Назад

Всички статии на Брой 01, 2008

В СТУДИОТО ЗА ЗВУКОЗАПИС НА ССБ ПРЕЗ 2007 ГОДИНА
Списък на компакт дисковете, записани и възстановени в студиото за звукозапис на ССБ през 2007 г.
В УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕТ НА ССБ
Заседание на 19, 20 и 21 Декември
ГОДИШНИНА
160 години от рождението на Христо Ботев
ГОЛБАЛ
Коледен турнир за купата на България по голбал, 8-9.12.2007 г.
След българския триумф
ИЗ ЖИВОТА НА НАСГБ
Работилница за човечност и доброта
Да бъде и пребъде
Всичко е добре, когато свършва добре
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Долни Дъбник, 3 декември – международен ден на хората с увреждания
Долни Дъбник, Заедно в делници и празници
Велинград
Дупница, „Интимна терапия” в Кюстендил
Пловдив, За РСО Пловдив 2007 година завърши многообещаващо
Червен бряг
Плевен
ОБЩЕСТВО
Обединени усилия в помощ на незрящите хора в град Варна
ПРАЗНИЧНО
Трифон Зарезан
Архив на изданието
1 2 3 4 5 6
8