Брой 12, 2022

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

София


Нова придобивка за феновете на шоудауна

Благодарение на съвместен проект на "Студио 4 по C" и федерация "Спорт за хора със зрителни увреждания" с финансовата подкрепа на Европейския корпус за солидарност на 22 ноември шоудаун залата на територията на ж.к. "Успех" се сдоби с чисто нова шоудаун маса от (както ги наричат) бързите маси.
Закупуването на скъпото спортно съоръжение е само част от този мащабен проект.
Състоя се символично откриване в присъствието на председателя на сдружението Петя Йосифова, директора на "Успех филтър" – Донко Ангелов, председателя на федерация "Спорт за хора със зрителни увреждания" – Иван Янев и много почитатели на играта.
Гръмна тапата на бутилка шампанско, каквато е традицията при кръщаването на всеки нов плавателен съд, пуснат за пръв път на вода.
Обстановката бе твърде неформална, а след многото хубави думи присъстващите имаха възможността да наблюдават демонстрационен мач между двамата шампиони от тазгодишното републиканско първенство по шоудаун – Хакан Осман (мъже) и Бехие Ахмед (жени).
Двамата участват в европейското първенство по шоудаун във Франция от 12 декември.
Всеки от тях спечели по един сет от играта, а след това част от присъстващите се насладиха на скромна почерпка, а други останаха в залата, за да се пробват в играта на новата маса.
Някои твърдят, че на "бързите" маси се играе много по-трудно, тъй като скоростта на топчето е много по-голяма, но всъщност това не е точно така.
Именно поради високата скорост играта преминава много по-леко и динамично, а удоволствието е много по-голямо.
По същия проект са ангажирани младежи със и без зрителни увреждания, организирайки различни спортно-туристически и творчески инициативи като походи, излети, тандемно колоездене, народни танци, драматични изяви и други.
Ще завърша с думите, изречени при откриването от Петя Йосифова: "Преставаме да играем не защото стареем, а стареем, защото преставаме да играем".
На добър час и нека от тренировките на новата маса се родят множество елитни играчи!

Марина ПЕТКОВАНазад

Всички статии на Брой 12, 2022

**КАЛЕНДАР
2023 година
3 ДЕКЕМВРИ
Международен ден на хората с увреждания
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Варна
Монтана
Бургас
Велико Търново
Пловдив
Смолян
София
Силистра
Шумен
Кърджали
Плевен
МАГИЯТА НА МУЗИКАТА
15 години дует "НАСТРОЕНИЕ"
РАВНОСМЕТКА
Сбогом, 2022!
РЕКЛАМИРАЙТЕ ПРИ НАС
Рекламна тарифа на списание "Зари"
РЕКЛАМНА СТРАНИЦА
Представяме ви "Успех Филтър ССБ" ЕООД
СПОРТ
Европейско първенство по голбал
Архив на изданието
1 2 3 4 5