Брой 12, 2022

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

Кърджали


Незрящите от Момчилград отбелязаха Световния ден на слепите и Деня на благодарността

Младите червенокръстци от клуб "Вяра" при Духовното училище изнесоха рецитал

Подготовката за отбелязването на Световния ден на слепите и Деня на благодарността за хората със зрителни проблеми започна седмица по-рано. Управителният съвет на Териториалната организация на слепите - Момчилград с председател Гюлбие Юмер и членове Джуферие Мюмюн и Пакизе Сеидахмед взе решение - всеки съюзен член, който желае, да направи собственоръчно баница или ястие по избор.
Очакваният ден дойде и хората със зрителни проблеми от Момчилградска община представиха своите кулинарни вкусотии. Те се събраха по покана на гражданите с увреден слух в Клуба на глухите, където на импровизираната трапеза представиха своите произведения.
Първа се обърна към присъстващите Шюкран Исмаил - председател на РО - Кърджали, която наред с положителните промени, направени в община Момчилград, наблегна и на това, че все още има какво да се желае в социалната, информационната и обслужващата сфера.
С рецитал се представиха доброволците от БМЧК "Вяра" към Духовното училище с ръководител Мария Димова.
Поздравления получиха и от Гюлшен Мачан - зам.-директор на дирекция "Социално подпомагане" и от Хафизе Дурмуш - директор на Центъра за обществена подкрепа – Момчилград, дошли за да ги уважат.
Присъстващите хора от организацията показаха и знанията си на викторината, посветена на Световния ден на слепите и Деня на Добротата.
Градусът на настроението се повиши, когато журито в състав: Шюкран Исмаил - председател на Регионална организация - Кърджали и членове Дуйгу Белгин - сътрудник и Стайко Кафов - сътрудник на ТО - Момчилград започна да дегустира ястията. То бе впечатлено от къпаната баница, от вкусните сарми, от качамака, от кексовете и картофените кюфтета на активистите Кязим Местан, Мария Давчева, Селвер Салимова. Всички участници се справиха отлично и получиха сувенири за старанието.
Община Момчилград и фирма "НАР" ще зарадват лежащо болните, самотните и социално слабите незрящи с хранителни пакети.

Текст и снимки - Стайко КАФОВ
Назад

Всички статии на Брой 12, 2022

**КАЛЕНДАР
2023 година
3 ДЕКЕМВРИ
Международен ден на хората с увреждания
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Варна
Монтана
Бургас
Велико Търново
Пловдив
Смолян
София
Силистра
Шумен
Кърджали
Плевен
МАГИЯТА НА МУЗИКАТА
15 години дует "НАСТРОЕНИЕ"
РАВНОСМЕТКА
Сбогом, 2022!
РЕКЛАМИРАЙТЕ ПРИ НАС
Рекламна тарифа на списание "Зари"
РЕКЛАМНА СТРАНИЦА
Представяме ви "Успех Филтър ССБ" ЕООД
СПОРТ
Европейско първенство по голбал
Архив на изданието
1 2 3 4 5