Брой 01, 2023

Тема: ЮБИЛЕЙ

Вече 20 години музика


На 7 декември 2023 г., в навечерието на светлите Коледни и Новогодишни празници, софийската вокална група "Люлин" с художествен ръководител Райна Митина отбеляза двадесетата годишнина от създаването на формацията с юбилеен концерт в читалище "Природа и наука".
Преди 20 години любовта към музиката събира 10 незрящи жени от регионалната организация на ССБ в София, за да ги съедини в последващите две десетилетия по многобройните сцени на страната и чужбина.
Голямата част от тях се познават още от ученическите си години, когато учебният предмет музика е бил добре застъпен в учебната програма.
След формирането си момичетата от ВГ "Люлин" успяват бързо да натрупат репертоар, с който и до днес завладяват сърцата на публиката.
Техен пръв помощник в работата е неуморимият Рангел Попов, който им осигурява участията и организира пътуванията им из страната.
Навсякъде, певческият талант на момичетата е оценяван високо от журитата и многобройната възторжена публика. Те са носители на множество награди от различни фестивали.
Равносметката на изминатия път за двете десетилетия е участие в 54 фестивала, 17 концерта, 4 участия в телевизия "Скат", 3 предавания на програма "Христо Ботев" на националното радио и концертни изяви в чужбина – 3 пъти в Република Турция и по една в Гърция и Република Северна Македония.
От всяко свое участие гласовитите момичета са получавали грамоти за участие, плакети, статуетки, дипломи, сребърни и златни медали.
За юбилейния си концерт ВГ "Люлин" бяха поканили гост-изпълнители – група "Феникс", група "Мирикъл" и индивидуален изпълнител от читалището-домакин.
Концертът откриха юбилярите, като за пореден път доставиха огромно удоволствие на публиката, събрала се да ги уважи в залата на читалището.
Прочетен беше поздравителен адрес от варненската вокална група "Еделвайс", които пожелаха на "своите момичета" от ВГ "Люлин" да дерзаят и все така да радват публиката с изпълненията си.
Една от участничките в група "Люлин" – Мария Христова, направи две солови изпълнения, които бяха бурно аплодирани.
След нея се изявиха и гост-изпълнителите от група "Феникс" с художествен ръководител Георги Холянов.
На сцената се редуваха групата-юбиляр и техните гостуващи изпълнители – групите "Феникс", "Мирикъл" и изпълнителката на народни песни от читалище "Природа и наука" – Мария-Магдалена Брегова.
Преди финалната песен на юбилейния концерт, момичетата от ВГ "Люлин" бяха поздравени и от председателя на РО - София – г-н Маньо Алексиев, който удостои с медал за особени заслуги дългогодишния помощник и импресарио на формацията г-н Рангел Попов, а всяка от участничките в групата получи индивидуална почетна грамота.
Момичетата получиха и поздравление от Националното читалище на слепите "Луи Брайл 1928" и неговия председател Йордан Младенов.
А финалната песен на концерта бе, разбира се, "Тиха нощ", изпълнена от група "Люлин" заедно с група "Мирикъл".
Така премина този юбилеен концерт на нашите софийски момичета – с много красиви песни, с много топли поздравления и пожелания и с аромата на огромното количество цветя, които те получиха за своя празник.

Марина ПЕТКОВАНазад

Всички статии на Брой 01, 2023

*ПРАВОСЛАВЕН КАЛЕНДАР
м. Януари и м. Февруари 2023 г.
БЛАГОДАРНОСТ
Добре че си ти!
В НАЦИОНАЛНОТО ЧИТАЛИЩЕ НА СЛЕПИТЕ
Книги, издадени на брайл в Национално читалище на слепите "Луи Брайл 1928" през 2022 година
ВАЖНО!
Нови промени очакват българите от уязвимите групи през 2023 година
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Русе
Троян
МРЕЖАТА ГОВОРИ
Фалшименти, фалши-дженти
НАШИЯТ БРАЙЛ
Световен ден на брайловата азбука
ОБЩЕСТВО
Вървим към две системи на здравеопазване – за бедни и за богати
ОТ ПЪРВО ЛИЦЕ
Истинското удовлетворение се постига тогава, когато правиш това, което наистина те вълнува и чрез него си полезен на другите
ОФТАЛМОЛОГИЯ
Стимулиране с променлив ток със специфична честота за по-добро зрение
РАЗКАЗ НА БРОЯ
Този свят
РЕКЛАМИРАЙТЕ ПРИ НАС
Рекламна тарифа на списание "Зари"
РЕКЛАМНА СТРАНИЦА
Представяме ви "Успех Филтър ССБ" ЕООД
СПОРТ
Европейско първенство по шоудаун
ЮБИЛЕЙ
Вече 20 години музика
Архив на изданието
1 2 3 4 5