Брой 04, 2023

Тема: ДОБРИТЕ ПРИМЕРИ СРЕД НАС

Ние сме Работоспособни


Здравейте, читатели на списание "Зари",

С това обръщение към вас искам накратко да ви запозная както със себе си, така и с моята работа в онлайн платформата "Работоспособни.бг".
Казвам се Теодора Пенкова и съм част от общността на хората със зрителни увреждания.
Родена съм през 1984 година в град Плевен. Основното си образование завърших в училището за деца с нарушено зрение "Професор доктор Иван Шишманов" в град Варна през 2003 година.
Тогава се сблъсках и с предизвикателствата на живота, които, както знаете, никак не са малко.
Бях ученолюбиво, умно и будно дете. Обичах да свиря на пиано. Свободното си време уплътнявах в четене на книги.
Още след като завърших училище през същата 2003 година кандидатствах и записах да уча висше образование в Университета за национално и световно стопанство, специалност "Икономика на социално-културната сфера". След като измина една година, разбрах, че икономиката не е моята страст и реших да се насоча към Софийския университет "Свети Климент Охридски", където ме приеха в историческия факултет със специалност "Етнология".
От 2004 до 2008 година изучавах специалните предмети и след успешно положен държавен изпит завърших първата част от висшето си образование като дипломиран етнолог, след което завърших и магистратура по "Международно право и международни отношения" към Юридическия факултет на Софийския университет.
След завършване на висшето си образование започна голямото лутане в търсене на подходяща за мен работа. Предимно кандидатствах по обяви, които считах, че биха били подходящи за мен като лице със зрителни увреждания, но работодателите за съжаление не бяха на същото мнение.
Тогава технологиите не бяха много напреднали и сайтовете в интернет бяха трудни за употреба.
В този омагьосан кръг се въртях дванадесет години, докато най-накрая ме откри работодател, който ми подаде ръка и ми предложи работа.
За платформата "Работоспособни.бг" не знаех нищо, но след поредния неуспех съвсем случайно се натъкнах на нея, ровейки се из мрежата. От чисто любопитство реших да разгледам, дори и се регистрирах. Направих регистрацията по време на COVID-пандемията с надеждата, че най-накрая ще изляза от този омагьосан кръг и ще намеря работа, подходяща за мен, за да мога да бъда полезна и на себе си, и на семейството си.
Така и стана.
В началото на октомври 2022 година започнах работа в социалното предприятие, което разработваше едноименната платформа – "Работоспособни.бг", която искам да ви представя в следващите редове.


Платформата "Работоспособни.бг" е специализирана и насочена основно и на първо място към хората с увреждания, търсещи начален старт или развитие на своята професионална кариера. Платформата "Работоспособни.бг" е създадена с идеята да предостави реални възможности на бизнеса за приобщаването на хората с увреждания към пазара на труда на XXI век.
В социалното предприятие аз изпълнявам длъжността "Специалист маркетинг и реклама". Работната позиция е подходяща за мен по ред причини и най-вече защото обичам да комуникирам с хората и да помагам за решението на техните проблеми.
Усилията на целия ни екип са насочени към създаването на пряка комуникационна среда между работодателите и търсещите работа, като всички услуги в тази посока са напълно безплатни. Всекидневно все повече хора с увреждания се възползват от възможностите, които платформата "Работоспособни.бг" им предоставя. Към този момент в платформата са регистрирани повече от 1500 работодатели с публикувани обяви от цялата страна, развиващи дейност във всички сектори на икономиката.
Накрая ще завърша с това, че попаднах в добронамерен и сплотен екип, съставен изцяло от служители с увреждания, който неуморно работи за развитието и популяризирането на онлайн платформата "Работоспособни.бг". Така, благодарение на усилията и професионализма на Пламен, Диан, Максим, Надежда, Ирина и на мен самата, заедно, всички ние, ежедневно създаваме условията за приобщаването на хората с увреждания към реална и ефективна заетост.
Възползвайте се и вие, приятели!
Реших да споделя историята си с вас, защото за мен е важно не само че успях да се реализирам в професионален план и да подкрепям финансово семейството си, но и защото чрез работата си съм полезна на много, много други хора като мен.

Теодора ПЕНКОВАНазад

Всички статии на Брой 04, 2023

**ПРАВОСЛАВЕН КАЛЕНДАР
м. Май
*СЪОБЩЕНИЕ
Насрочване на трето заседание на ХVІII Национално общо събрание на пълномощниците на ССБ
ДОБРИТЕ ПРИМЕРИ СРЕД НАС
Ние сме Работоспособни
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Монтана
Карнобат
Кърджали
Видин
Силистра
ИЗ НАШИЯ АРХИВ
Живот с предимство
МИЛОСТ ЗА ЖИВИТЕ
Нежността на людоедите
ОТ ПЪРВО ЛИЦЕ
Вдъхновява ме усещането да бъда в помощ, да съм полезен на другите с опита си
ПСИХОЛОГИЯ
Каквото търсиш, това ще намериш!
ПЪТЕШЕСТВИЯ
До Витлеем и напред
РЕКЛАМИРАЙТЕ ПРИ НАС
Рекламна тарифа на списание "Зари"
РЕКЛАМНА СТРАНИЦА
Представяме ви "Успех Филтър ССБ" ЕООД
РЕХАБИЛИТАЦИЯ
Обучаваме хората да се придвижват сами с помощта на белия бастун, за да преодолеят своите страхове и вътрешни бариери
СПОРТ
Национален турнир по шоудаун "ЗЛАТЕН ДЖОБ"
СРОДНИ ОРГАНИЗАЦИИ
Видео подкастът на фондация "Хоризонти" е на прага на своя трети сезон
ТЕХНОЛОГИИ
Количеството данни в компютрите. Какво ни казват мегабайтите и гигабайтите?
Архив на изданието
1 2 3 4 5