Брой 04, 2023

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

Силистра


Организирани дейности по повод Международния ден на жената

По повод Международния ден на жената на 7 март в офиса на Регионална организация - Силистра бе организирана здравна беседа на тема "Ирисова диагностика и профилактика за откриване на заболявания", след което бяха проведени развлекателни игри. Всички дами бяха поздравени от председателя на организацията г-жа Петранка Стоянова, която им пожела година, пълна със здраве, и повече да се включват в организирани мероприятия. На всяка една присъстваща дама Стоянова подари цветя.
На 8 март в Дулово местната териториална организация съвместно с фолклорна група "Зора" проведе осмомартенски рецитал. Участниците бяха поздравени от председателя на РО - Силистра и от ръководителя на фолклорна група "Зора" - Дулово г-жа Костадинка Христова, които си пожелаха да продължат добрата практика на съвместните дейности.
На всички дами, присъствали на организираното мероприятие, бяха поднесени цветя от председателите на РО - Силистра и ТО - Дулово.

Петранка СТОЯНОВА


102 години Съюз на слепите в България

На 28 март 2023 г. в конферентна зала "Диоген Вичев" на Регионална библиотека "Партений Павлович" - Силистра в присъствието на съюзни членове, представители на Областна администрация - Силистра, община Силистра, Държавен архив, Областен съвет на БЧК, Природен резерват "Сребърна", Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование – Силистра и други бе представена прожекция на документален филм по повод 100-годишнината на Съюза на слепите в България. Председателят на регионалната организация г-жа Петранка Стоянова връчи документалната филмова продукция на USB-флаш-памет на всички гости, представители на институции в град Силистра. От името на кмета на Община Силистра и от свое име г-жа Мария Недялкова - зам.-кмет "Хуманитарни дейности", пожела здраве, изказа възхищение от историята на Съюза на слепите в България и връчи почетен плакет на председателя на РО. Поздравителни адреси и цветя бяха връчени на регионалната ни организация и от името на Областната управа, Държавен архив - Силистра и други гости на събитието.

Петранка СТОЯНОВА
Назад

Всички статии на Брой 04, 2023

**ПРАВОСЛАВЕН КАЛЕНДАР
м. Май
*СЪОБЩЕНИЕ
Насрочване на трето заседание на ХVІII Национално общо събрание на пълномощниците на ССБ
ДОБРИТЕ ПРИМЕРИ СРЕД НАС
Ние сме Работоспособни
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Монтана
Карнобат
Кърджали
Видин
Силистра
ИЗ НАШИЯ АРХИВ
Живот с предимство
МИЛОСТ ЗА ЖИВИТЕ
Нежността на людоедите
ОТ ПЪРВО ЛИЦЕ
Вдъхновява ме усещането да бъда в помощ, да съм полезен на другите с опита си
ПСИХОЛОГИЯ
Каквото търсиш, това ще намериш!
ПЪТЕШЕСТВИЯ
До Витлеем и напред
РЕКЛАМИРАЙТЕ ПРИ НАС
Рекламна тарифа на списание "Зари"
РЕКЛАМНА СТРАНИЦА
Представяме ви "Успех Филтър ССБ" ЕООД
РЕХАБИЛИТАЦИЯ
Обучаваме хората да се придвижват сами с помощта на белия бастун, за да преодолеят своите страхове и вътрешни бариери
СПОРТ
Национален турнир по шоудаун "ЗЛАТЕН ДЖОБ"
СРОДНИ ОРГАНИЗАЦИИ
Видео подкастът на фондация "Хоризонти" е на прага на своя трети сезон
ТЕХНОЛОГИИ
Количеството данни в компютрите. Какво ни казват мегабайтите и гигабайтите?
Архив на изданието
1 2 3 4