Брой 01, 2007

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

Когато инициативата е наша

ТСО "Марица" – Пловдив е позната с инициативност и оригинални хрумвания,  които внасят радост в живота на съюзните членове, развеселяват хората, затворени през повечето време в домашните си крепости и така се създават приятни часове на дружеска сладка раздумка. Срещат се познати, оживяват спомените от миналото, приказката им се втурва към годините, когато са работили в "Успех" и разказва за производствения подем, за възможността да си построят свои домове, за отлетялата младост и за още много други неща.


Повод за подобни преживявания, дружелюбни срещи и носталгична вглъбеност беше 21 ноември – деня на Въведение Богородично, на християнското семейство и на християнската младеж. Подготовката и сценарият на тържеството бяха на Мария Вълчева, която завежда културната дейност и творческите инициативи при УС на нашата организация. Всичко беше непринудено, естествено и без парадна превзетост. Даниела Денчева с вдъхновение изпълни библейския текст на молитвата "Отче наш". Тодор Тодоров, както си го знаем – бате Тошо, прочете от сборника "Жития на светиите" специален текст за родителите на Дева Мария, нейното въвеждане в храма и определената й роля в живота на християните по целия свят. След това Стоян Атанасов, който в младежките си години е завършил семинарията, изпълни православни песнопения. На пианото акомпанираше неуморната Величка Кърпарова. Подиумът беше достъпен за всеки, който желаеше да поднесе нещо от сърцето си. Изслушахме изпълнения на формация "Настроение". Развлекателната програма завърши с изпълнения на дует "Амур", който, като артистична находка със своя интепретаторски натюрел, е ярко явление в съюзната самодейност. Мария Вълчева и д-р Величко Павлов влагат много труд и старание, воля и усет, при поднасянето на старата градска песен и новите творби в този специфичен стил. Неусетно се изнизаха два часа на веселие, творчески наслади и приятни мигове от съпреживяването с непринудената душевност, поднесена ни от изпълнителите в този ден.


Тържеството завърши с дружеска почерпка, която беше подготвена от организаторите и от отделни членове на нашата ТСО. Спокойно можем да кажем, че всеобщата радост, дружеското веселие и душевната удовлетвореност са реално постижими във всекидневието, когато инициативата е наша.

Данчо ДАНЧЕВ,

председател на ТСО "Марица" – Пловдив
Назад

Всички статии на Брой 01, 2007

ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Незрящите актьори от Дупница очароваха публиката
Почивка не ни се полага. Интервю с Кристина Димитрова.
Когато инициативата е наша
Успехи на творческия устрем
РСО Бургас
В Бургас вече има Център за социална рехабилитация и интеграция на хора със зрителни увреждания
ТСО Русе
Честито "Златно перо"
В помощ на хората с увреждания
С достойнство в Европа
ТСО Червен Бряг
ТСО Долни Дъбник
КОНСУЛТАЦИЯ
Влязоха в сила промените в закона за интеграционните добавки
НОИ обявява осигурителен доход
НОВИ КНИГИ В СЪЮЗНИТЕ ФОНОБИБЛИОТЕКИ
Говорещи книги, записани и възстановени през 2006 г.
ОБЩЕСТВО
Обществена защита на правата на хората с увреждания
ПИСМО
Благодарствено писмо до ССБ от Дж. Литъл
РЕАЛИЗИРАНА МЕЧТА
Отвъд погледа на обществото
ЮБИЛЕЙНА ТРИАДА В ПЛОВДИВ
40 ГОДИНИ НАЦИОНАЛЕН ЦЕНТЪР ЗА РЕХАБИЛИТАЦИЯ НА СЛЕПИ – ПЛОВДИВ
60 ГОДИНИ СЪЮЗНА ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЛЕПИТЕ В ПЛОВДИВСКИ РЕГИОН
50 ГОДИНИ „УСПЕХ КОМЕРС ССБ” ЕООД
Архив на изданието
1 2 3