Брой 04, 2023

Тема: ПСИХОЛОГИЯ

Каквото търсиш, това ще намериш!


Звучи като банална поговорка, но е истина! Човек се стреми към различни неща и ако в същността си е лош, той вреди на околните и най-вече на себе си, без да го осъзнава. Ако обаче е добър, твърде възможно е да не го забелязват известно време, а после да го приемат по един или друг начин. Установено е, че хората вярват на всичко зло, което може да им се случи, а подлагат на съмнение доброто, което всички освен тях виждат! Човешката природа е устроена така, че да вярва безусловно на опасностите, за да може по най-бърз начин да реагира и да се защити, а доброто подлежи на съмнение и проверка. Логично е, защото всеки ден отвсякъде получаваме измамни и фалшиви новини, които или ни провокират да купим някой боклук, или ни манипулират в нечия друга полза. И без да искаме - ставаме мнителни и подлагаме на съмнение всеки жест на добро, а сме почти съучастници в злото, проповядвано най-вече от телевизора или политиците.
Затова първото нещо, което задължително трябва да спазваме, преди да си изкажем мнението или да сторим нещо, е ДА ИЗЧАКАМЕ, ДА ПОМИСЛИМ И ЕДВА ТОГАВА ДА РЕАГИРАМЕ!
Когато сме водени от емоции и най-вече гняв или любов, ние сме склонни да грешим! Точно тук е мястото на БОГ, който в известен смисъл е нашата съвест (доколкото изобщо я имаме) и няма да ни подведе! Ако се размислим повече, отколкото ни е дадено от природата, няма как да не сгрешим! Затова трябва да разчитаме на онова почти изгубено чувство ИНТУИЦИЯТА, която казват е приоритет на децата и жените. Тя няма да ни подведе и дори на пръв поглед да не сме победители, не се знае какво ще е накрая! Човек, повярвал на сърцето и душата си, НЕ ГРЕШИ!
От друга страна, ако някой е тръгнал за гъби в гората, едва ли очаква да намери танк! Каквото търсим, това и намираме! Който към каквото се стреми - това и намира! Затова избягвайте хора с болни амбиции или без душа!
Ако сте намразили себе си и целия свят, си направете кафе и седнете пред телевизора, за да гледате новините! После може да се "ваксинирате" против ковид, маймунска шарка или оглупяване, но резултата ще е един и същ - САМОУБИЙСТВО!
Ако искате да живеете нормален живот, излезте и общувайте с живите хора! Доколкото можете, помагайте! Благодарност не чакайте! Ако изобщо дойде такава, тя ще е по БОЖИЯТА воля! Създавайте, не рушете! Само тогава ще се радвате и на най-малките неща! Ако търсите цвете, ще намерите цвете, ако търсите фекалии, ще затънете в нечистотии! Ваш е изборът между смъртта и живота! ВСИЧКО ЗАВИСИ ОТ ВАС!!!

Красимир БАЧКОВНазад

Всички статии на Брой 04, 2023

**ПРАВОСЛАВЕН КАЛЕНДАР
м. Май
*СЪОБЩЕНИЕ
Насрочване на трето заседание на ХVІII Национално общо събрание на пълномощниците на ССБ
ДОБРИТЕ ПРИМЕРИ СРЕД НАС
Ние сме Работоспособни
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Монтана
Карнобат
Кърджали
Видин
Силистра
ИЗ НАШИЯ АРХИВ
Живот с предимство
МИЛОСТ ЗА ЖИВИТЕ
Нежността на людоедите
ОТ ПЪРВО ЛИЦЕ
Вдъхновява ме усещането да бъда в помощ, да съм полезен на другите с опита си
ПСИХОЛОГИЯ
Каквото търсиш, това ще намериш!
ПЪТЕШЕСТВИЯ
До Витлеем и напред
РЕКЛАМИРАЙТЕ ПРИ НАС
Рекламна тарифа на списание "Зари"
РЕКЛАМНА СТРАНИЦА
Представяме ви "Успех Филтър ССБ" ЕООД
РЕХАБИЛИТАЦИЯ
Обучаваме хората да се придвижват сами с помощта на белия бастун, за да преодолеят своите страхове и вътрешни бариери
СПОРТ
Национален турнир по шоудаун "ЗЛАТЕН ДЖОБ"
СРОДНИ ОРГАНИЗАЦИИ
Видео подкастът на фондация "Хоризонти" е на прага на своя трети сезон
ТЕХНОЛОГИИ
Количеството данни в компютрите. Какво ни казват мегабайтите и гигабайтите?
Архив на изданието
1 2 3 4 5